2 proiecte #Galateca la #NAG10

30.09.2016

nag_vizual

Vineri, 30 septembrie,Noaptea Albă a Galeriilor, organizată de Asociația Ephemair, ajunsă la  ediția #10, prezintă in  peste 150 de galerii, spații alternative, huburi creative și ateliere de creație cele mai noi tendințe din arta contemporană românească și internațională în București.

In acest an, galeria Galateca, la Noaptea Albă a Galeriilor, aduce în atenția publicului două proiecte, Multicultural Art Walk și Feminis de Mircia Dumitrescu.

_dsc3766_facebook-hq

Multicultural Art Walk reuneşte 17 artişti vizuali din 5 ţări, conceptul curatorial se relaţionează cu plimbarea în oraş, ideea pornind de la a recrea un proiect de artă imaginat pentru spaţiul exterior, într-un spaţiu interior. O experienţă eclectică, emersivă, artiştii propunând forme variate de a explora atât uman, meditativ, cât şi din punct de vedere arhitectural sau al materialităţii, spaţiul urban.

_dsc3981_facebook-hq

Feminis de Mircia Dumitrescu, noul proiect Black Cube,reuneşte o selecţie de sculpturi mai puţin cunoscute ale artistului.Cunoscut pentru colaborările sale ca artist, Mircia Dumitrescu regăseşte în poezia Primăvara 37 a scriitoarei Mireille Rădoi sursa de inspiraţie. 

Pentru prima dată, Noaptea Albă a Galeriilor, se organizează si în alte nouă orașe – Arad, Baia Mare, Brașov, Cluj-Napoca, Iași, Craiova, Sibiu, Târgu Mureș și Timișoara.