Empire (1964) – proiectat la Galateca pe 13 decembrie, h 15:00

Cladirea Empire State Building este o vedeta! Andy Warhol Empire este un exemplu clasic de film experimental din perioada de inceput a cinematografiei lui Andy Warhol. Artistul ignora conventiile Hollywoodiene si realizeaza un film care contine o singura imagine pentru o perioada lunga de timp. Legat de productia acestui film, Warhol a declarat : „Niciodata nu … mai mult »

Revisiting Romania

Din 4 octombrie 2014 pana pe 6 septembrie 2015, Muzeul Horniman din Londra gazduieste expozitia Revisiting Romania: Dress and Identity ce exploreaza modalitatile in care arta traditionala romaneasca a fost utilizata pentru definirea identitatii si nationalitatii romanesti in secolele 19 si 20, cat si folosirea ei ca instrument politic aI … mai mult »

A Romanian State of Mind

Suntem in 2014 si cultura umana se poate vizualiza in timp real folosind puterea unui hashtag. In internetul participativ #Romania inseamna o colectie impresionanta de imagini ce definesc un loc geografic, dar si o stare de spirit fara granite de timp si spatiu. A ROMANIAN STATE OF MIND este numele … mai mult »

Bucharest Photo Week – Galateca

Galateca participa la primul festival de fotografie din Bucuresti, Bucharest Photo Week, ce se desfașoara intre 5-14 septembrie, cu o selectie de lucrari ale artistului Cornel Lazia din colectia Travel. Fotografiile sale surprind instantanee din New York, pentru Lazia metropola fiind “o entitate, un organism viu, o creatie a oamenilor, … mai mult »

Vernisaj Brilliant by Design – 10 septembrie @Galateca

Dupa Gent, Stockholm, Moscova, Budapesta, Bratislava si Frankfurt expozitia de design ceh de sticla si portelan, „Brilliant by Design” este gazduita la Galateca incepand cu 10 septembrie. Realizata in colaborare cu Centrul Ceh, manifestarea aduce in fata privitorului obiecte de design contemporan ce spun povestea unei frumoase traditii recunoscute in … mai mult »

Design identitar. CZ feat. RO

Dupa Gent, Stockholm, Moscova, Budapesta, Bratislava si Frankfurt expozitia de ceramica si sticla din Cehia, „Brilliant by Design” este gazduita la Galateca incepand cu 10 septembrie. Realizata in viziunea lui Petr Nový, principalul curator al Muzeului de Sticla si Bijuterie din Jablonec nad Nisou, expozitia “Brilliant by design” este o … mai mult »