Lansarea cartii In Tara Emotiilor

Sâmbătă, 19 decembrie, ora 11:00, vă aşteptăm la lansarea primei cărţi a Gabrielei Mărginean, “În ţara emoţiilor”, ce se doreşte a fi o alfabetizare, o introducere în universul complex al emoţiilor de bază,o viziune nouă în modul de gestionare a unei tematici extrem de sensibile în domeniul cărţii pentru copii. … mai mult »

Obie Platon @Galateca

​Galeria Galateca gazduieste în perioada 27 noiembrie – 9 ianuarie camera de autor “Quasar”, ce reuneşte o selecţie de lucrări a artistului vizual Obie Platon. Cunoscut pentru limbajul vizual complex, distinct şi variat, ce îi defineşte artă murală, picturile experimentale, sculpturile şi instalaţiile conceptuale, Obie Platon ne propune o nouă … mai mult »

Cadouri de artă şi design la salonul Anniversaire

​ În luna decembrie se desfășoară a treia ediție a salonului de artă contemporană și design “Anniversaire”, un concept unic și exclusiv prin care celebrăm împlinirea a trei ani de Galateca și NeoGalateca. Deja o tradiție pentru cei ce își doresc cadouri de artă și design, salonul găzduiește și în … mai mult »

„Interludii ” de Cornel Brad @Berlin

Galeria Galateca împreună cu Institutului Cultural Român și Galeria ICR Berlin itinerează în luna decembrie expoziția de fotografie „Interludii”, semnată de Cornel Brad. Reunind portrete ale soliștilor, dirijorilor, instrumentiștilor și dansatorilor care au participat la Festivalul Internațional George Enescu, expoziția ne introduce in culisele marelui eveniment muzical.   Mari artiști precum Sir Neville Marriner, Marek Janowski, … mai mult »

DELTACRAFT meșteșug + design contemporan

După ce a fost aplaudată pentru prima dată la nivel european, în cadrul Vienna Design Week 2015, expoziția ”DELTACRAFT meșteșug + design contemporan”  va fi prezentată în premieră duminică, 29 noiembrie, ora 18:00, la Galeria Galateca din București. Vernisajul colecției DELTACRAFT va avea loc în prezența curatorilor colecției Marlene Stanciu … mai mult »

Anniversaire – Call for projects

NeoGalateca desfăşoară în perioada 7 – 23 decembrie, în cadrul galeriei Galateca, ediţia a III-a a Salonului de Artă Contemporană şi Design – « Anniversaire ». Tema din acest an este promovarea valorilor autentice româneşti şi a simbolurilor tradiţionale inspirate din povestea Reginei Maria, a Casei Regale şi a reîntoarcerii … mai mult »

(EROS)ION de Ioana Sisea

Joi, 12 noiembrie, la ora 19:00, vă aşteptăm la vernisajul expoziţiei artistei Ioana Sisea – (EROS)ION. Proiectul prezintă o serie de secvenţe din procesul de continuă degradare la care este supusă materia. Obiectele alese pentru această reprezentare vizuală sunt inimi de porţelan, inimi care păstrează urmele întâmplărilor trecute. Ioana Sisea … mai mult »

​ Expoziția Ensemble of Broken Pieces la Castelul Peli​șor

​ Cu ocazia întoarcerii Inimii Reginei Maria la Castelul Pelișor, Galeria Galateca împreună cu Institutul Cultural Român organizează în perioada 3-15 noiembrie expoziția  de bijuterii Ensemble of Broken Pieces. Colecţia de bijuterii concept turnate din alamă şi argint şi împodobite cu pietre preţioase şi semipreţioase se inspiră din povestea Reginei Maria şi are ca … mai mult »

Vernisaj „Incognito – The architects” de Albert Sofian

Galeria Galateca vă invită miercuri 14 octombrie, ora 19:00 la vernisajul expozitiei  „Incognito – The Architects”, realizată de artistul sibian Albert Sofian. În această seara  Albert Sofian va reconstitui un colț din atelierul său în cadrul galeriei, unde va performa live la șevalet o interpretare de „studiu figură umană” după … mai mult »

O dupa amiaza cu pictorul Constantin Flondor

Galeria Galateca va invita duminica, 27 septembrie, intre orele 12 -14 la o intalnire cu pictorul Constantin Flondor.Din program: vizionarea filmului de autor “Imposibila intoarcere” realizat in 1980 si tururi ghidate ale expozitiei “Loc si vis” de la Galateca. Intrarea este libera dar va rugam rezervati un loc la adresa … mai mult »