Vernisaj Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte I Cosmin Perța

Vineri, 27 mai 2022 , orele 18:30, Galateca vernisează, în Camera Neagră, instalația poetică multimedia Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte, a scriitorului Cosmin Perța. O experiență imersivă care explorează ideea de trecere, transformare, evoluție și decadență, tradiție și ștergere a ei, memorie și uitare prin intermediul istoriei … mai mult »

‘94 – future: life in Plastic

Concept, performer: Alina TofanVideo Artist: Alexandru Claudiu MaximSound-design: Teo RădulescuConsultant artistic: Georgiana Vlahbei Vineri, 20 mai, ora 19:00 – CSWeek art performance 94 – future: life in Plastic urmărește o incursiune în memoria subiectivă a  materialului investit azi cu cea mai multă ură publică. Pornind din copilăria din plastic a anilor ‘90, trecând prin criza prezentului și până într-un viitor imaginat ca o lume distopică, suntem ghidați pe urmele plasticului nereciclabil purtat în memoria Alinei Tofan. Născută în 1994, crescută într- Românie de tranziție, unde plasticul suplinea nevoile și dorințele adulților, Alina Tofan a simțit tot mai greoaie, în ultimii ani, vina și presiunea publică date de efectele consumului nonsustenabil  asupra unei planete care se sufocă lent.  Întorcându- se la copilărie la obiecte iconice precum suzeta și primele ei jucării, Alina Tofan transformă această lume înghițită în plastic printr- un  gest artistic care trage un semnal de alarmă asupra societății throw-away și a plăcerilor single-use.  

Conferința și gala CSWeek

Miercuri, 18 mai, începând cu ora 18.30 la Galateca pentru a fi împreună într-o atmosferă prietenoasă la Gala CSWeek în cadrul căreia organizăm și un Performance parte din evenimentele dedicate sustenabilității creative: înLOCUIT.  Evenimentul este precedat de Conferința CSWeek, ce va fi transmisă online (fără public), începând cu ora 17.00, și … mai mult »

înLOCUIT
performance

sondscape bălanofon Andrei Bălanperformer Smaranda Găbudeanu Miercuri 18 mai , 18:30, Galateca, un nou eveniment CSWeek.Sculptorul și muzicianul Andrei Bălan a creat un instrument-instalație pe care l-a numit “bălanofon”. Coregrafa și dansatoarea Smaranda Găbudeanu și-a creat o obsesie pe care a numit-o “(în)Locuit”. Cei doi s-au întâlnit într-un performance. “Sunet … mai mult »

”Lasă-ți amprenta asupra viitorului!”

concurs de animație și multimedia cu premii Galeria Galateca și Asociația Culturală Neo Art România alături de Banca Transilvania lansează CONCURSUL DE ANIMAȚIE ȘI MULTIMEDIA   ”Lasă-ți amprenta asupra viitorului!”, în cadrul proiectului pilot CSWeek 2022 (Săptămâna Sustenabilității Creative). CSWeek se desfășoară în perioada 12 – 21 mai 2022, și aduce … mai mult »

BT partner CSWeek lansează concursul ”Lasă-ți amprenta asupra viitorului!”

BANCA TRANSILVANIA  devine partener alături de Galateca și Asociația Culturală Neo Art România în  proiectului CSWeek. Un prim pas al colaborării este lansarea CONCURSULUI DE ANIMAȚIE ȘI MULTIMEDIA Lasă-ți amprenta asupra viitorului! Banca Transilvania se alătură inițiatorilor CSWeek ce își propun să aducă împreună comunități diferite, artiști, industrii creative, mediul corporate,  activiști și ONG-uri, publicul larg, pentru a prezenta inițiative sustenabile pozitive, studii de caz și exemple de bună … mai mult »