A patra ediție Inside/Outside

Din 8 decembrie Galateca lansează Inside/ Outside 4.0, a patra ediție a proiectului curatorial din vitrinele galeriei. Tema propusă este extrem de actuală – ecologia, un subiect abordat de galeria Galateca în multiple proiecte, dar care în acest an capătă o altfel de semnificație. Cele șase vitrine devin șase mesaje inspiraționale ce demonstrează rolul modelator și catalizator al artei. In această ediție Galateca a colaborat cu NeoArt România, coorganizator, alături de partenerii tradiționali Centrul Cultural Expo Arte și Teatrelli.

 Cine sunt cei șase artiști și designeri?

 SERGIU CHIHAIA / ANA ILIE / NADIA IOAN / RALUCA JURCOVAN PĂUN/ VLAD ȚENU / WOOBA

Instalația lui Sergiu Chihaia, „Waiting for the spring to come” face parte dintr-o serie mai amplă de proteste – manifest anti-poluare cu plastic în care propune o serie de instrumente recuperative pentru ecosistemul în care trăim, dar este și un manifest al speranței. Ana Ilie surprinde printr-o poetică instalație obiect REinvent YOUrself ce aduce în fața publicului o situație actuală: condiția designului românesc în contextul pandemiei COVID19. Artista Nadia Ioan continuă interogațiile inițiate în cadrul expoziției cu același nume, recent incheiată la Galateca, cu o instalație de măști ce vizualizează ce se ascunde dincolo de “portretele” cotidiene și vorbeşte despre chipurile interioare. Raluca Jurcovan Păun transformă simbolic o fereastră veche de 150 de ani într-un Prăznicar. Vlad Țenu propune un nou modul sustenabil, prezentat în premieră, care are atât scop estetic, cât și utilitar și care se va transforma într-un performance care îi implică pe tinerii studenți de la UNARTE. Wooba, un tânăr brand de design sustenabil, ce proiectează obiecte urbane, geometrice, folosind materiale reciclate din lemn şi îmbinãri din plastic biodegradabil, realizate 3D surprinde printr-o spectaculoasă instalație ambientală sub semnul luminii. Cele șase proiecte din vitrinele galeriei au un singur fir roșu, ecologia, nevoia de întoarcere la rădăcini, de schimbare a prezentului pentru a putea proiecta un viitor. Fiecare vitrină se va lansa live pe facebook.

Proiect inițiat și organizat de galeria Galateca

Co-organizator: Asociația culturală Neo Art România

Parteneri Centrul Cultural Expo Arte si Teatrelli

Parteneri media Bizmodernism.roagentiadecarte.roRadio Romania Cultural, Kreatoria

Acest proiect face parte din programul de susținere a galeriilor de artă din București inițiat de Primăria Capitalei prin Direcția Generală de Arhitectură Peisagistică și Monumente de For Public și Centrul Cultural Expo Arte.

 #insideoutside,#galateca,#contactlessartwall #galerievirtuala#art #separatdarimpreuna #doaronlin#artonline #expoarte  #galatecagallery #neoart  #neoartromania  #niciozifaraarta #artaincarantina