Un nou parteneriat cultural Teatrelli si Galateca

 

Galateca și Teatrelli, o galerie privată și un teatru public își unesc forțele pentru a promova și a celebra arta contemporană în cele mai diverse forme de exprimare, într-o perioadă în care dialogul și schimbul cultural sunt mai importante ca oricând. Printr-un parteneriat strategic, Teatrelli și Galateca, din 24 mai, aduc publicului prima expoziție virtuală de fotografie de teatru semnată de Mihaela Tulea.

Fotografiile din seria Teatrul și fotografia-spectacol. O poveste în spatele poveștii cu Mihaela Tuleareunesc imagini din 40 de spectacole memorabile de teatru și dans, însoțite de o poveste din spatele obiectivului. „Vertigo 20” (compania de dans Vertigo din Israel, coregrafia: Noa Wertheim), „Faust” (regia: Silviu Purcărete), „Trei surori” – un scenariu (ne)firesc de liber după Cehov (regia: Radu Afrim), „Horses in the Sky” (compania de dans Kibbutz din Israel, coregrafia: Rami Be’er), „TragiComedy” (un spectacol de Gigi Căciuleanu), „Ținutul din miezul verii” (regia: Vlad Massaci), „Persona” (regia: Radu Nica) sunt numai cateva din spectacolele alese. Proiectul își propune să aducă o perspectivă nouă din care este privit și receptat teatrul: pune în lumina reflectoarelor fotograful de teatru, expune poveștile care-l animă, arată detaliile tehnice din culise și transformă fotografia și experiența privirii într-un spectacol în sine, prin forța a ceea ce ajunge să exprime fiecare fotografie. În luna iunie, colaborarea se va extinde cu o nouă formă de expunere: fotografiile Mihaelei Tulea vor putea fi urmărite de toți trecătorii din oraș, într-una dintre vitrinele Galateca.

Mihaela Tulea este fotograf de teatru. Autoare a unor articole pentru Nikonisti.ro, ea abordează cu succes mai multe genuri fotografice. Imaginile ei au apărut în publicații naționale și internaționale, printre acestea se numără și celebra revistă francezăThéâtre/Public care a publicat la începutul anului o fotografie din spectacolul lui Radu Afrim „Dacă am gândi cu voce tare”, realizată de Mihaela Tulea. Tot ea a semnat anul trecut, în luna martie, fotografiile expoziției „Frumusețea nevăzută”, organizată de Teatrul Odeon. De asemenea, Mihaela Tulea a fost selectată în expoziția centrală a celei de-a 2-a ediții a festivalului de fotografie Reforma Photo Days 2 (RPD2), lucrarea ei fiind publicată și pe coperta revistei RPD2.

 #stamcasa #galerievirtuala #arta #fotografie  #fotografiedeteatru #separatdarimpreuna,  #doaronline,  #artonline  #creart #teatrelli  #aquacarpatica  #galateca  #galatecagallery  #neoart  #neoartromania  #artaincarantina  #expozitievirtuala #niciozifaraarta #teatru  #mihaelatulea

Comments

No comments yet

Add a comment