#rastimp

DANIEL RAGUSITU RASTIMP BLACK CUBE GALATECA

#răstimp se desenează sub semnul timpului primenit, reconstruit prin culoare în oceane de lavă aurie amintind de fondul mozaicurilor din Bizanț.
#răstimp înseamnă a face viral un solstițiu, a căuta punctul de cumpănă și contemplare acolo unde timpul încetează a mai fi liniar.
#răstimp înseamnă a alunga timpul scamă, cum îi spunea Irina Nicolau, timpul fără înțeles spre a prinde pe pânză în mareea de culoare sensurile sărbătorii acolo unde vremea se face inel, iar anul, annulus (inel în latină), ți se așază pe deget pentru a putea răsuci vremea, mereu, de la început.

IMG_0334
#răstimp este un hashtag al unei conversații cu cerul, în acrilic, pe pânză. Nu întâmplător, în fonduri de roșu intens, din râuri de purpură, vin parcă spre noi porfirogeneții, semne sacre, alfabete uitate ce cresc pe epiderme de aur, nadiruri albastre care scufundă timpul în miazănoapte, iar pe fereastra casei Sfintei Vineri se vede răsăritul. Nu întâmplător în centrul Cubului Negru, se așază, aurie, albia lumii, legânând ființa și neființa, creșterea și rodul.

Comentarii

Nici un comentariu

Adauga un comentariu