Camera de autor

AFIS_BOERIU_CAMERA bun

REconstrucție sentimentală
Anca Boeriu
6 octombrie-4 noiembrie 2017
Camera de autor
Instalație
Vernisaj : vineri, 6 octombrie, ora 20:00

Galeria Galateca reia traditia camerelor de autor cu cel mai nou proiect al artistei Anca Boeriu, REconstrucție sentimentală.
În ceea ce lucreaza, Anca Boeriu caută o cale intuitivă de cunoaștere a realității înconjurătoare pe care încercă să o pună în concordanță și armonie cu mecanismele intime ale propriei realități.

„Sinceritatea ARTISTULUI mă obligă să recunosc prezența aproape fizică a atașamentului sufletesc față de impresie, de gând, de sentiment, de idee,de… descoperite în estetica formei și a gestului uman. În acest travaliu de pierdere și regăsire identitară descopăr, cu teamă și gândesc, cu dorință, un dialog între Mine și Voi.” Spune Anca Boeriu.

,,Anca Boeriu realizează performanța neașteptată a constructiei- și a deconstrucției- în metamorfozarea gravurii în sculptură.,,(Prof.univ.dr. Ruxandra Demetrescu)

Anca Boeriu. Lector Univ. dr. la secţia Grafică, Universitatea Naţională de Arte, Bucureşti , a avut numeroase expoziţii personale şi de grup atât în ţară cât şi în străinătate, membru U.A.P. din 1993,  membru al biroului de secţie Grafică între anii1996-1998 şi din anul 2002, doctor în arte vizuale , este din 2005 Reprezentantul pentru România Trienala pentru gravură mică de la Chamalieres- Franţa.