#Contactless Art Wall.

Proiect on-line inițiat și organizat de Galeria Galateca
-partea a doua – aprilie-mai 2020

Inaugurată în plină perioadă de izolare, #Contactless Art Wall, platforma on-line de susținere a artei contemporane a reușit să atragă în câteva săptâmâni interesul atât al publicului iubitor de artă și publicului larg, al artiștilor, cât și al susținătorilor acestor tip de proiecte. Astfel George, primul banking inteligent s-a alăturat ca partener al acestui proiect cultural inovator.

“Ne bucurăm să avem alături de noi parteneri puternici alături de care putem dezolta sustenabil platforma on-line, și pentru că interesul pentru proiect a fost unul semnificativ am decis prelungirea termenului de finalizare a acestei cea de a doua părți pe 7 iunie. Astfel, am introdus o nouă secțiunea, cea de Artiști invitați, și împreună cu partenera nostră, Anca Boeriu, am selecționat 15 artiști vizuali recunoscuți național și internațional, ce vor fi prezentați în 3 calupuri, primul începând vineri, 8 mai.”, spune Andreea Sandu, inițiator și coordonator al galeriei Galateca.

Primii artiști invitați sunt: Christian Paraschiv, Magdalena Pelmuș, Alec Vianu, Elena Scutaru și Sergiu Chihaia, care a susținut sâmbătă un alt fel de artist talk, împreună cu studenții săi de la secția Modă, din cadrul UNArte București. Următorii doi artiști invitați sunt Reka Csapo Dup și Vlad Țenu, cel care va povesti despre cum a perceput izolarea și creația în Londra, sâmbătă, 16 mai, începând cu ora 18.

Aceștia continuă seria de prezentări de artist on-line, din fiecare sâmbătă, ce pornesc de la o temă actuală, arta în carantină. Primele trei au fost susținute de generația mai tânără, sculptorul Daniel Rădulescu, Bogdan Cazacincu si Miruna Gheordunescu. Ele pot fi accesate atât pe canalul youtube Galeria Galateca, pe facebookul galeriei și @galateca.

Primii 16 artiști selectați din cadrul apelului de proiecte și prezentați au fost Daniel Rădulescu, Andra Nedelcu,Florin Zhu, Mădălina Andronic, Miruna Gheordunescu, Silviana Rădulescu, Mălina Ionescu și Andreea Medar, Bogdan Cazacincu, Cătălin-Emil Popa, Anca Smărăndache, Mircea Moroianu, Dana Catona, Bogdan Racles, Andreea Alexandra Vrabioiu, Ada Moisa și Monica Stănescu.

#Contactless Art Wall cuprinde peste 50 de artiști, selectați în urma apelului de proiecte, din toate zonele de exprimare artistică (de la pictură, la video și performance), dar și o serie de artiști invitați. De această dată “expozanții” sunt prezentați câte unul pe zi, într-un concept inovator, pe site, facebook și instagram, zilnic la ora 9:30, completând permanent perete expozițional virtual al galeriei. Publicul are astfel parte de o experiență diferită, o invitație continuă de a descoperi noi artiști și de a revizita această expoziție, pentru o imagine de ansamblu, un proiect work în progress original.
Pentru platforma #Contactless Art Wall a fost creat un spațiu virtual special pe site-ul galeriei Galateca și pe cel al co-organizatorului Asociația Neo Art Romania.

Recent s-au mai alaturat proiectului Dinu, Urse și Asociații și Asociația Love Art, alături de partenerii noștri Centrului Cultural Expo Arte, AQUA Carpatica, Biz, agențiadecarte.ro, modermism.ro și Radio România Cultural.

#Contactless Art Wall este un proiect online ce rămâne deschis atât artiștilor ce se regăsesc în acest tip de manifestare, cât și celor ce doresc să ne susțină în acest demers sau să ni se altăture ca parteneri.
#Contactless, cea mai recentă expoziție inițiată de galeria Galateca este un proiect adaptat condițiilor actuale de distanțare socială, un proiect ce se desfășoară online, cu activtăți și discursuri despre și cu artiști. Inițial, #Contactless a reunit 6 artiști, 6 discursuri diferite, 6 etape diferite din istoria Galateca, un experiment generator de interacțiune, ulterior transformandu-se în platforma on-line de susținere a artei contemporane #Contactless Art Wall.
#Contactless Art Wall de la lansare a suscitat interesul artiștilor, apelul de proiecte, încheiat pe 17 aprilie, adunând peste 150 de aplicații. Pe lângă aceștia, vor exista o serie de artiști invitați, proiectul propunându-și să se transforme de la expoziție virtuală la platformă culturală on-line.

#contactlessartwall,#galateca, #stamcasa, #galerievirtuala, #art #separatdarimpreuna #doaronline #artonline #expoarte #george#aquacarpatica #galatecagallery #neoart #neoartromania #niciozifaraarta #artaincarantina

Proiect inițiat și organizat de galeria Galateca
Co-organizator: Asociația culturală Neo Art România
Proiect susținut de George – primul banking inteligent
In parteneriat cu Centrul Cultural Expo Arte, Dinu, Urse si Asociații, Asociatia Love Art, AQUA Carpatica

Parteneri media Biz, modernism.ro, agentiadecarte.ro, Radio Romania Cultural

Aristi selectati:

Artisti invitati: