De NAG, lansăm apelul de proiecte pentru proiectul pilot NEO ART CONNECT!

30.09.2022

Galateca și Asociația Culturală Neo Art România lansează de Noaptea Albă a Galeriilor  – NAG 2022 apelul de proiecte pentru proiectul pilot NEO ART CONNECT, prima rețea națională de artă și tehnologie, prin două expoziții până-n PÂNZELE ALBE în noaptea albă a galeriilor LA GALATECA, un concept de eveniment semnat de Ana Maria Crișan și  My Mind Has a Heart of Its Own a Nataliei Marin, prima expoziție dedicată partenerilor în Camera Neagră, un nou pilot al  conceptului de spațiu dedicat artei și tehnologiei, ambele curatoriate de Andreea Sandu.

Expoziția până-n PÂNZELE ALBE în noaptea albă a galeriilor LA GALATECA materializează artă textilă tradițională românească sub semnul nopții albe, pe suportul instalațiilor contemporane și multi-media.

My Mind Has a Heart of Its Own de Natalia Marin este prima expoziție din proiectul pilot NEO ART CONNECT – Camera Neagră, ce va deveni o gazdă permanentă a acestui concept aflat la îmbinarea dintre artă și tehnologie. Natalia Marin, inspirată de legende rock and roll din anii ’80, utilizează domeniile artei și medicinei, într-o manieră originală, empirică și transdisciplinară.

 Proiectul reprezintă lansarea apelului de proiecte al NEO ART CONNECT,  un concept inovator cu trei dimensiuni: Anuală de artă și tehnologie – prima ediție în primăvara anului 2023, Prima Galerie permanentă – Camera Neagră la galeria Galateca începând cu septembrie 2022 , și platformă națională, care include rețeaua de parteneri, conferințe și expoziții de artă, știință sau multimedia.

Vernisaje vineri, 30 septembrie, ora 19:00.