“Feed Me!” – o spectaculoasa instalatie de arta ce poate fi vizitata la Galateca

Image-28Feed Me, expozitia multimedia interactiva realizata de Noper (a.k.a Radu Pop) si Sainte Machine (a.k.a Marilena Oprescu Singer) poate fi vizitata la Galeria Galateca pana pe data de 6 iunie. Inaugurata o data cu Noaptea Alba a Galeriilor, pe 23 mai, expozitia a inregistrat un numar record de vizitatori (peste 2000 de persoane).

Atrasi de spectaculoasa instalatie de arta, cei care au trecut pragul Galeriei Galateca in noaptea de 23 mai au putut admira un proiect inovator, axat pe aspectul interactiv si care exploreaza relatia de inter-dependenta dintre lucrarea de arta si publicul sau. Realizat autoironic sub forma unei chemari a supusilor monstruoasei si vesnic nesatulei zeitati Tra la ritualul de hranire al acesteia, expozitia este un organism viu care se alimenteaza cu energia produsa de miscarile publicului.

In zilele de 3 si 4 iunie, incepand cu orele 18:00 vor avea loc la Galateca Seminarul ‘Instalatii interactive itinerante’ si Conferinta de specialitate ‘Instalatia si institutiile publice’. Cele doua evenimente fac parte din proiectul Feed Me, durata unui eveniment fiind de aproximativ o ora. Speakeri in cadrul celor doua evenimente vor fi Marilena Oprescu Singer (a.k.a The Sain Machine) si Radu Pop (Noper), creatorii instalatiei Feed Me. Vor participa de asemenea invitati din cadrul echipei proiectului cat si alti invitati.

“FEED ME!” este o capsula multimedia interactiva care contine un spatiu de expozitie dinamic, fluid, in care totul se misca, pulseaza, reactioneaza la miscare pe un ritm comun. Spatiul este structurat in cercuri concentrice, creand mai multe lumi care se includ una pe cealalta si contin in mijloc un spatiu magic de aparare, astfel publicul este activat pe mai multe niveluri. Odata inghititi de pantecele monstruoasei Tra, spatiul real se suprapune cu cel virtual iar vizitatorul este aproape fortat sa participe la jocul instrainarii generat de actiuni repetitive.

Radu Pop este unul dintre cei mai talentati ilustratori, cu numeroase premii la activ, printre care Bronze Lion, Cannes Lions (2010
); Best illustrator, Ad
Print
festival (2012); Effie
Gold, Effie
awards (2010); Effie
Gold, Effie
awards (2012) si participare la expozitii precum: ArtWurst, Alert Studio, Bucharest, Asif by magic, NeuroTitan, Berlin.

Marilena Oprescu Singer este creatoarea proiectului multimedia interactiv Artmix (peluza TNB, 2006), Festivalului de proiectii arhitecturale URBAN ART (Palatul Parlamentului, Universitate, Arhitectura, Coltea, 2007, 2008, 2009) si Autentic romanesc, colectie de saluri pictate ilustratand proverbe romanesti, ROD, Carturesti, 2012.

„Feed Me!” este un proiect ARTMIX organizat in colaborare cu GALATECA, ARCUB, NEOART ROMANIA, INSTITUTUL CULTURAL ROMAN.
Proiect cultural finantat de Administratia Fondului Cultural National.

Parteneri media: ROCK FM si SAPTE SERI.

Galerie