Galateca lansează Inside/Outside

Din 5 august o nouă animație în vitrina #contactless art wall din proiectul INSIDE/ OUTSIDE oferă o nouă perspectivă trecătorilor. Animația este special creată pentru a prezenta lucrările de artă ale celor peste 120 de artiști emergenți înscriși și studenți,din galeria de imagini într-un mod inovator și reprezintă o nouă etapă în care interacțiunea cu privitorul este amplificată prin activarea fiecărei vitrine prin implementarea unor noi elemente.

Artă video – #contactless art wall – în parteneriat cu George, primul banking inteligent. #Contactless Art Wall, platforma online de artă contemporană initiată de Galateca a găzduit între 18 aprilie și 7 iunie 2020, 30 de lucrări selectate în urma apelului de proiecte, cincisprezece artiști vizuali recunoscuți național și internațional și 100 de tineri artiști înscriși în concursul nicio zi fără artă #contactless cu George, primul banking inteligent Maratonul de artă contemporană a inclus si 8 artist talks, săptămânal, sâmbăta, cu artiști care sunt deja o prezență importantă pe scena culturală, cât și artiști emergenți care au interacționat cu publicul on-line. Câștigători au fost la seniori, Alina Tofan (The actress and The horse – videoperformance) si la junior și Fernando Alexandru Diaconu (Autoportret). Conceptul face parte din proiectul INSIDE/OUTSIDE

Instalatie – MĂIASTRA – concept creat de arhitectul și scenograful Octavian Neculai.
MĂIASTRA AR PUTEA FI PASĂREA ȚESUTĂ PE O CĂMĂȘOAIE SAU ACEA PASĂRE CARE ZIUA, AMESTECATĂ PRINTRE CELE DIN OGRADĂ, NOAPTEA SE TRANSFORMĂ ÎNTR-O ZÂNĂ A PĂSĂRILOR ȘI APARE ÎN LUMINA LUNII, TRANSPARENTĂ ȘI ÎNCORONATĂ, NEMIȘCATĂ ȘI TĂCUTĂ DAR ÎMPRĂȘTIIND RAZE MISTERIOASE DE DRAGOSTE. AR PUTEA FI SEMNUL SCHIMBĂRII DIN NOI CÂND IUBIM TOT CE NE ÎNCONJOARĂ. AR PUTEA FI O PASĂRE FERMECATĂ CĂREIA FIECARE DINTRE NOI ÎI DĂ DIN SUFLETUL SĂU SUFLET DE TRĂIRE PE LUMEA DE AZI ȘI DE MÂINE. AR PUTEA FI …ȘI VA FI !

Design – RONATIV – Cătălin Năstăsoiu – DESIGN ROMÂNESC PENTRU UZ INTERNATIONAL.„30” – obiecte din porțelan, 9 modele, în serii limitate numerotate de 30 de piese pentru fiecare model, dedicate celor trei decenii de la momentul 1989, cele „Trei Grații” reeditate și sfesnice prezentate în premieră publicului din România. Formele obiectelor RONATIV sunt construite printr-un algoritm care conține elementul comun de multiplicare „conturul hărții României”, astfel încât se pot genera o infinitate de forme.

Artist in focus – Mihaela Tulea – Teatrul și fotografia-spectacol – în parteneriat cu Teatrelli. 40 de fotografii din spectacole memorabile de teatru și dans, însoțite de o poveste din spatele obiectivului. Teatrelli și Galateca au adus publicului din 25 mai până in 25 iunie 2020 prima expoziție virtuală de fotografie de teatru semnată de Mihaela Tulea. Teatrul și fotografia-spectacol a adus o perspectivă nouă asupra teatrului punând în lumina reflectoarelor fotograful de teatru, expunând poveștile care-l animă, aratând detaliile tehnice din culise și transformand fotografia și experiența privirii într-un spectacol în sine.

Parteneri in focus – Raid –în parteneriat cu Centrul Cultural Expo Arte. Raimund Vernica (RAID) a adus arta în stradă, acolo unde oamenii se pot bucura liber de ea și acolo unde arta poate impregna cu forța sa inspirațională comunitățile. Obiectele lui dau forma unor mulțimi de universuri concentrice. Printr-o profundă dimensiune satirică, arta lui desființează comportamente (bârfa), credințe (teoriile conspirației) sau false autorități (șamanii), demolând în același timp mituri ale puterii prin plasarea lor în obiectivitate, desprinse de preconcepțiile noastre din care își trag concret forța. RAID – Victory.

Proiect inițiat și organizat de galeria Galateca

Co-organizator: Asociația culturală Neo Art România

Proiect susținut de George – primul banking inteligent

In parteneriat cu Centrul Cultural Expo ArteDinu, Urse si Asociații, Asociatia Love Art, AQUA Carpatica, 360 Revolution

Parteneri media Bizmodernism.roagentiadecarte.roRadio Romania Cultural

#contactlessartwall,#galateca,#stamcasa#galerievirtuala#art #separatdarimpreuna 
#doaronline #artonline #expoarte #george#aquacarpatica  #galatecagallery #neoart  #neoartromania  #niciozifaraarta #artaincarantina