INSIDE / OUT. Black and White

invite-inside-out

Galateca va invita pe 20 octombrie septembrie, orele 19:00, la vernisajul expozitiei “Inside / Out” (Black and White) in prezenta artistilor Roberto Coda Zabetta (Italia), Predrag Popara (Serbia) si Alessio Maximilian Schroder (Italia)

Expozitia, deschisa publicului in perioada 15 octombrie – 16 noiembrie 2013, reuneste trei stiluri diferite pictura pe ulei, fotografie si instalatie de desene, schite si fotografie.

Cei trei artisti expun pentru prima oara in Romania, iar o parte din operele lor de arta sunt prezentate in premiera absoluta. Expozitia Inside / Out (alb-negru) este, de fapt, o continuare a colaborarii lor incepute anul trecut, cu expozitia ЦРНО I БЕЛО / NERO I BIANCO, intr-un spatiu de arta contemporana din centrul Belgradului.

Proiectul se configureaza sub forma unui dialog figurativ comun, cei trei artisti incercand sa raspunda la intrebari legate de omul contemporan al zilelor noastre, care exista intr-o societate ce nu reuseste sa armonizeze drepturile sociale cu cele spirituale, precum si cu cele ale minoritatilor care privesc societatea de foarte multe ori de la periferie.

Roberto Coda Zabetta ( Biela, Italia, 1975 ), traieste in Italia, unde este o celebritate in lumea artei contemporane, multe din lucrarile sale fiind expuse in muzee si galerii renumite din intreaga lume, Marea Britanie, Germania, Brazilia, India, China si in trei galerii din Italia.

Predrag Popara (Trebinje, Bosnia si Hertegovina, 1973) face parte dintr-o grupare internationala fondata de un galerist francez ce se concentreaza pe arta abstracta. A avut expozitii solo importante in ultimii ani in Germania, Slovenia si Italia.

Alessio Maximilian Schroder (Roma, Italia, 1985) dupa ce a terminat studiile la Viena Fotoschule, a inceput sa lucreze ca fotograf documentar axandu-se in mod special pe zona Europei de Est. A avut expozitii solo in Belgrad in 2011, in Tel Aviv in 2012, iar de curand in Viena, orasul unde locuieste si lucreaza in prezent.

Expozitia este cu vanzare. Intrare libera.

Galerie