Maria Constantinescu invitata la Hubul Cultural Maiastra

03.08.2015

Private-View-Maiastra-Maria-Constantinescu

Maria Constantinescu a absolvit Universitatea de Arte, sectia pictura monumentala restaurare, la clasa prof. Costin Ioanid. Spune despre sine ca este „obsedata de sticla”, deoarece volumele si suprafetele transparente delimiteaza un inauntru si un in afara care invita la treceri si la crearea de „spatii magice”.

Va asteptam joi, 6 august, orele 19:00, la o intalnire foarte speciala cu artista vizuala Maria Constantinescu si o selectie de lucrari ce completeaza conceptual instalatie de arta inclusa in expozitia „Maiastra. Nasterea unei lumi”.

„Prin sticla trasparenta pot sa intru cu gândul in spatiul interior si sa privesc spre exterior; pot sa inventez povestea mea, ferestre catre sufletele oamenilor si nu numai… catre Dumnezeu. Se spune ca unde este gândul, suntem si noi, sufletul si spiritul nostru. Am constatat ca dupa rugaciune, mintea coboara in inima, in suflet, se poate spune ca pictam cu sufletul, nu cu mintea; asa faceau si taranii iconari.” afirma cu multa sesnsibilitate Maria Constantinescu.

Artista s-a bucurat de aprecierile cunoscatorilor de arta din intreaga Europa: Vasile Dragut, Alexandru Balaci, Nicu Steinhardt, Giulio Carlo Argan, Ricardo Barletta, Luisa Barcan, Corneliu Antim, Adina Stefan, Adrian Ionita, Paul Barba Neagra, Francoise Bornardel, Franz Grieshofer, Silvia Chitaimia, Elisabeta Iosif, Ada Maria Popa, Bogdan Tataru Cazaban, Horia Roman Patapievici; are lucrari de arta in muzee si in colectii particulare, aproape in toata lumea.

​Instalatia Mariei Constantinescu ce cuprinde lucrarile ”Tron cu Maica Domnului torcand”, Tunelul Timpului si ”Cubul de sticla cu fus”, in care regasim aceeasi strategie plastica de recuperare a traditiei, caracteristica artistei, completeaza simbolic conceptul „Maiastra. Nasterea unei lumi ” deschisa in perioada 23 iunie – 29 august la Galateca.