Mythologica @Galateca

03.04.2014

sim tricouriJoi, 3 aprilie, orele 19:00 are loc la NeoGalateca previewul colectiei Mythologica, un proiect original realizat de ilustratoarea Alice, inspirat de personaje mitologice autentice cel mai probabil provenite din acele civilizatii misterioase tracice ce au trait pe teritoriul nostru (precum civilizatia Cucuteni).

6 ilustratii pe cat de colorate, pe atat de misterioase, fiecare avand o poveste unica, de mii de ani au fost transpuse in tricouri cu o linie extrem de feminina, din matase naturala.
Astfel Bentis, zeita tracica a padurilor, a lunii si protectoare a familiei, Mythra, fiul Soarelui, Dragobete, patronul fertilitatii, Sanzienele si Ielele, reminiscente ale preoteselor ce o venerau pe Zeita Pasare, Solomonarul, un „super-erou” ascet al folclorului romanesc ce poate controla stihiile, cunoscut sub numele de „kaptobatai” aduc in atentie una dintre cele mai vechi civilizatii.

Alice aduce un tribut vechii intelepciuni si creativitati cu uimitoarele instrumente ale Prezentului. Manifestarea face parte din proiectele initiate la NeoGalateca de NeoFashion.