12 – 23 februarie 2024
Când omul este mai bun decât mașina!
“NO A.I.”
expoziție de grafică și pictură semnată Tudor Stancu.
Absolvent al Facultății de Arte Decorative și Design din Universitatea Națională de Arte București, Tudor Stancu a confirmat de-a lungul anilor talentul și pasiunea pentru design prin realizarea unor proiecte cu vizibilitate națională și internațională. Pe lângă expozițiile de grup la care a participat până acum, Tudor Stancu este autorul restaurării logo-ului și realizării proiectului grafic pentru Trofeul Festivalului Internațional Cerbul de Aur – edițiile 2018 și 2019 și este unul dintre artiștii importanți în lansarea brandurilor Open Minds și Cazza Villains.
Cu această expoziție personală intitulată “NO A.I.”, prin desenele grafice realizate pe pânză sau obiecte utilitare, Tudor Stancu ne propune o confruntare om – mașină, o confruntare în care, așa cum ne mărturisește, omul este și rămâne câștigător: “Pentru că suntem, ca de multe ori, într-un moment de răscruce în istoria artei, îmi place să atrag privitorul într-un loc de întâlnire închipuită între inteligența artificială și atingerea umană, să dezvolt o precizie plăsmuită, similară cu aceea a unui computer, dar profund și minuțios omenească.”
Steluța Roșca Stănescu
La Tudor Stancu, urbanul este resortul ce-l definește în seria de lucrări din expunere. Își extrage motivele tematice cu o ușurință specifică artiștilor urbani, deoarece trăiește ancorat în universul artei urbane. Privește spectacolul luminii de jos în sus, abordare rar întâlnită la generația lui. Caută și găsește soluții de exprimare ale temelor actuale ale artei contemporare.
Francisc Chiuariu
Cu mare plăcere, am urmărit evoluţia artistică a lui Tudor Stancu, cred că de la primele manifestări artistice. Traiectul evolutiv al lucrărilor denotă seriozitate, forţă și o curiozitate accentuată, manifestată prin încercările de a se apropia de cultura modernă. Sper că viitoarele expoziţii îl vor defini ca pe un artist major în peisajul artei românești și universale.
Mircia Dumitrescu