Ore extinse de vizitare pe 14 martie @DOIJOI

Joi, 14 martie, expoziția Am fost la capătul lumii de Liviu Stănescu poate fi vizitată până la ora 21:00. La ora 19:00, se va organiza un tur ghidat în prezența artistului Liviu Stănescu.

Liviu Stănescu a călătorit de-a lungul și de-a latul Pământului: 111 țări i-au deschis larg porțile până acum, dar mai are o mulțime de uși la care urmează să bată. A fost, printre altele, la Ushuaia, Cape Town, Cabo da Roca, Tonga, Insula Paștelui, Insulele Galapagos și la Polul Sud. În călătoriile lui, a trăit marele cutremur din Nepal, de 8,1 grade pe scara Richter, pe cel din India, de doar 7,4 grade, și prima zi a războiului civil din Kenia; s-a îmbolnăvit de febră tifoidă în Iran și doar șansa l-a ajutat să scape teafăr. Multe dintre aceste aventuri se regăsesc în paginile cărțiile sale, dar și în fotografiile expuse, în premieră, în cadrul unei expoziții.

„Sunt doar un simplu vagabond care adulmecă urmele adânc lăsate în urma lor de către Panait Istrati sau Walt Whithman. Sunt un hoinar fără pereche, un ulițar căruia îi place să meargă alene pe cărările lumii și mai puțin să alerge pe bulevardele marilor metropole. Sunt și un mare teleleu care cască gura la o pietricică colorată, ascunsă sub talpa bocancului, în aceeași măsură în care cască aceeași gură în fața templelor create de cel mai mare artist în viață – Natura. Sunt un rătăcitor care nu o dată, luat de val, habar nu a avut unde se găsește și ce nimicuri caută pe acele coclauri neumblate. Haimana sunt? Păi cum altfel, atâta vreme cât doar drumul spre necunoscut este cel ce mă ademenește să-l pășesc! Și mai umblu și haihui tot mereu, pentru că doar așa, fără o țintă anume, știu că nevăzutul îmi va face cu ochiul. Un haihuist, într-un cuvant!” – se autodescrie călătorul, autorul și fotograful Liviu Stănescu.

Până pe 23 martie la Galateca. Intrare liberă.

Parteneri media : modernism.ro, Biz, Agenția C’Arte, dreamingof.net, Propagarta, Revista Arta, Aici a Stat, Radio Romania Cultural, curatorial.ro

Susținut de AQUA Carpatica și Domeniile Sâmburești