Private view #rastimp

16.12.2016
 Poster_Daniel Ragusitu_PRIVATE VIEW
În urmă cu câțiva ani, la Bruxelles, în cadrul Galeriei Espace Amalgama, întreaga expoziție a artistului Daniel Răgușitu, cu peste 50 de tablouri, erau vândute  pe măsură ce curatorul expoziței, Alexandra Crăciun, trecea de la o lucrare la alta, încercând să explice semnificația semnelor de pe pânză. Iubitori de artă din Belgia, Franța, Germania își disputau literalmente lucrările, în timp ce apariția unui colecționar din Statele Unite ale Americii ce anunța faptul că dorește să cumpere întreaga expoziție pentru că veninse special pentru ea de peste ocean, a făcut ca vernisajul artistului român să capete aerul tare al marilor licitații. 
 
Prezent  în colecții particulare din Anglia, Italia, Franța, Germania, Olanda, Belgia, Statele Unite, dar și din Mexic, Columbia, Uruguay,  Daniel Răgușitu construiește un nou limbaj al artei abstracte bazat pe reinterpretarea sensurilor bizantine, de la care preia căldura câmpurilor de aur și o cromatică intensă ce pare să evoce poveștile primilor ”profirogeneți”. Expoziția  #răstimp,  din cadul Black Cube adună o serie de lucrări cu o tematică apropiată sărbătorilor,  fiecare dintre pânzele prezente în colecție reprezentând o ”formă” de meditație grafică asupra timpului, așa cum a fost și…. așa cum este trăit el astăzi.
Cu ocazia sărbătorilor, Galeria Galateca are plăcerea de a dărui colecționarilor din România, prieteni ai Galeriei,  un eveniment special, în cadrul căruia, lucrări  ale artistului Daniel Răgușitu reunite în cadrul expoziției #răstimp,  pot fi achiziționate la prețuri preferențiale.  
 
Ne va face deci, mare plăcere să ne fiți oaspeți în cadrul evenimentului de ”Private view #răstimp”  de vineri, 16 decembrie 2016, ora 19.00.
Prezența la eveniment se va face numai pe bază de invitație.