Punte culturală între București și Chișinău:

Expoziția „I Walk the Line. We Walk the Spiral”, la Galeria Galateca

În perioada 17 – 29 ianuarie 2023, Primăria Capitalei, prin CREART și Galeria de artă contemporană și design GALATECA invită publicul la expoziția „ I Walk the Line. We Walk the Spiral”, un eveniment care își propune să marcheze Ziua Culturii Naționale, printr-o întâlnire artistică între București și Chișinău. Vernisajul este programat în data de 17 ianuarie, de la ora 18.00, la Galeria Galateca (Str. C.A. Rosetti 2-4), bucurându-se, totodată, de prezența și muzica renumitului DJ din Republica Moldova – Sasha Lopez, cunoscut la nivel internațional.

În cadrul expoziției va avea loc și un silent auction (licitație silențioasă) pentru lucrarea „Madonna”, semnată de Cristina Balan și Olesea Muntean, toate fondurile colectate din vânzarea acestei lucrări vor fi virate direct organizației britanice de caritate Hospices of Hope Moldova pentru îngrijirea paliativă a persoanelor cu boli terminale și asistența refugiaților din Ucraina.

Patru artiste, membre ale colectivul InSpirArt din Republica Moldova – Cristina Balan (fostă Ambasadoare a Republicii Moldova în SUA și artist vizual), Daciana (artistă de origine română, stabilită în Franța), Olesea Muntean și Yuliana Kilchevski – își vor prezenta lucrările la Galeria Galateca, într-o expoziţie gândită ca o punte între Bucureşti şi Chişinău. „I Walk the Line. We Walk the Spiral” devine astfel un eveniment despre puterea co-creaţiei, ideea fiind extinsă și la faptul că ceea ce înseamnă cultura română nu se limitează doar la graniţele țării.

Organizatori:

CREART- Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București
Piața Lahovari 7
www.creart.ro / https://www.facebook.com/creartpmb

Galeria GALATECA
Str. C.A. Rosetti 2-4
www.galateca.ro / https://www.facebook.com/GalerieGalateca