River Somes

Practica Studio (Jaime Daroca, Jose Mayoral și Jose Ramon Sierra)

15 aprilie – 1 iunie 2022

Preview: joi 14 aprilie , începând cu orele 18:00, în cadrul DOIJOI

Vernisaj: vineri 15 aprilie, orele 18:30

*Proiect inclus în ROMANIAN DESIGN WEEK și CREATIVE SUSTENABILITY WEEK (CSW un concept Galateca)

Joi, 14 aprilie, începând cu ora 18.00 vă invităm la la Galeria Galateca pentru un pre-view al proiectului „River Somes”, ce face parte din evenimentul Forumul Internațional “Ape pentru comunități durabile”, organizat de Rețeaua Apele Unite ale României în parteneriat cu OAR Național, OAR București și Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă, în perioada 14 – 15 aprilie 2022, la sediul Bibliotecii Naționale a României din București.

Proiectul pentru râul Someș este un exemplu contemporan de eforturi de regenerare și renaturalizare a râului. Acesta își propune să interconecteze diversele comunități care locuiesc în orașul Cluj-Napoca.

Rethinking Somes” propune un nou cadru de dialog și interacțiune prin intermediul arhitecturii și reunește eforturile unei echipe largi multidisciplinare care include arhitecți, peisagiști, ingineri, urbaniști, agenții guvernamentale și oameni obișnuiți. Scopul acestuia este de a găsi un posibil răspuns la întrebarea cum vom trăi împreună.

Proiectul re-imaginează râul ca un spațiu social activ care definește modul în care locuitorii orașului interacționează între ei și cu ecosistemul înconjurător. La nivel comunitar, devine un spațiu de întâlnire și schimb de idei între diferitele comunități care trăiesc în oraș.

Proiectul Someș, deși limitat în timp și spațiu, are multiple ramificații care afectează comunități întregi dincolo de ordinele sociale și granițele fizice.

Acesta acționează ca o nouă piesă de infrastructură comună care abordează în mod egal condițiile locale și globale.

Rethinking Somes” este inclus în 14 aprilie în DoiJoi, iar între 14 și 22 mai în Romanian Design Week ce se desfășoară și CSWeek ( Creative Sustenability Week), un concept creat de Galateca. Vernisajul expoziției are loc vineri, 15 mai, începând cu orele 18:30.

Intrare liberă.

GALATECA. Galeria Galateca este una dintre cele mai longevive spații culturale din București, s-a născut din dorința și nevoia de a crea o platformă vie, versatiă, multifuncțională dedicat artei contemporane și designului, ideal pentru proiecte interdisciplinare. Este prima galerie privată din București cu un program multimedia național și internațional, cu un mix dinamic de concepte expoziționale, promovând artiști români și străini, artă și știință, eco-design, sustenabilitate în zona creative, dar și proiecte curatoriale inovatoare. Are integrat și un concept de galerie-magazin dedicată designului și comercializării obiectelor de artă complementare expozițiilor, denumit NeoGalateca.

Organizat de: Ordinul Arhitecților din România și  Ordinul Arhitecților din România Filiala București,  Asociația Ivan Patzaichin Mila 23, Departamentul pentru Dezvoltarea Durabilă

Parteneri media: Igloo, Zeppelin, Arhitectura, Apele Unite ale României,  Radio România Cultural Cultural, Metropola TV, modernism.ro, Biz, Agenția C’Arte, Propagarta,

Parteneri : AQUA Carpatica , Domeniile Sâmburești