Retrospectiva Andy Warhol: Sleep / Empire / Kiss

 • Sleep (1963)

  Sleep (1963)

  Sleep este primul film de lungmetraj regizat de Andy Warhol si marcheaza un moment de avangarda in cinematografie prin redefinirea si inversarea reprezentarii visului. Nu este un film mitic sau care invoca intrarea in transa, Warhol pur si simplu il filmeaza timp de sase ore pe John Giorno in timp … mai mult »

 • Empire (1964)

  Empire (1964)

  Cladirea Empire State Building este o vedeta! Andy Warhol Empire este un exemplu clasic de film experimental din perioada de inceput a cinematografiei lui Andy Warhol. Artistul ignora conventiile Hollywoodiene si realizeaza un film care contine o singura imagine pentru o perioada lunga de timp. Legat de productia acestui film, Warhol a declarat : „Niciodata nu … mai mult »

 • Kiss (1963)

  Kiss (1963)

  Kiss (1963) este un film experimental regizat de Andy Warhol, care ruleaza 50 minute si prezinta 12 cupluri care se saruta fiecare timp de  3 ½ minute. Cuplurile surprind relatii intre un barbat si o femeie, intre doua femeii, intre doi barbati, actorul Gerard Malanga saruta atat barbati, cat si femei, iar unul dintre barbati este de … mai mult »