OLD SCHOOL – NEW SCHOOL / MARIAN CÎMPEANU /13-19 august 2022

Camera Neagră / Galateca

Galateca găzduiește, în Camera Neagră, între 13 și 19 august, un nou proiect NEOSTUDIO8, expoziția OLD SCHOOL – NEW SCHOOL a artistului MARIAN CÎMPEANU.

Al patrulea proiect NEOStudio8 pune față în față arta digitală și arta tradițională, văzute adesea ca două opțiuni diferite. Din perspectiva artistului arta digitală și arta tradițională, respectiv nou și vechi, reprezintă două lumi diferite unde noul aduce inovație, iar vechiul oferă stabilitate. Adesea, în practică tartistul trebuind să aleagă una în detrimentul celeilalte.
Marian Cîmpeanu a pornit acest demers de a găsi modalități de comunicare între cele două lumi cu scopul de a găsi inovație în stabilitate, tocmai datorită dorinței de a se exprima utilizând atât arta digitală, cât și cea tradițională,. Expoziția OLD SCHOOL – NEW SCHOOL este inițiată și coordonată de profesorul coordonator Anca Boeriu.

Ajuns la ediția a VIII – a, NEOStudio este un program dedicat susținerii tinerilor artiști, fie ei studenți, masteranzi sau absolvenți. Într-un nou format, mult mai dinamic manifestarea propune să aducă săptămânal, în fața publicului arta tinerei generații.

Artiștii selectați în NEOStudio8 sunt:

* Iulia Jugaru cu Creatures, 20 iulie – 27 iulie

* Bianca Sava cu The Joy, 28 iulie – 3 august

* Cosmina-Ionela Sandu cu Intrusive Thoughts, 5 august – 11 august

* Marian Cîmpeanu cu Old School-New School, 13 august – 19 august

* Andrada-Cristina Gheorghe cu Playing with Light, 20 august – 27 august

Programul NeoStudio aduce în fața publicului arta tinerei generații. Creat de Galeria Galateca și Asociația Culturală Neo Art România în 2016, programul a inclus proiecte,precum Decantări, InPsyMe, Zbor, White Shadows, Grafica Tânără în colaborare cu UNARTE secțiunea artă și design modă, dar și camera de autor precum Văd. Clipesc. a tânărului artistului Vlad Pașca.

NEOStudioVIII se derulează în perioada 20 iulie – 27 august. Intrare liberă

Parteneri media: Radio România Cultural, Metropola TV, modernism.ro, Biz, Agenția C’Arte, Propagarta
Parteneri: AQUA Carpatica, Domeniile Sâmburești