Roberto Coda Zabetta @Galateca

IMG_5079Sambata 2 noiembrie artistul italian Robert Coda Zabetta va fi prezent la Bucuresti la Galateca pentru a participa la un Private Viewing al expozitiei INSIDE/OUT (black/white), in care expune alaturi de alti doi artisti Predrag Popara (Serbia) si Alessio Maximilian Schroder (Italia). Expoziția, deschisa in perioada 15 octombrie – 16 noiembrie 2013 la Galateca reuneste trei stiluri diferite pictura pe ulei, fotografie si instalatie de desene, schite si fotografie.

Proiectul artistilor Roberto Coda Zabetta ( Italia ), Predrag Popara ( Serbia ) si Alessio Maximilian Schroder (Italia) se configureaza sub forma unui dialog figurativ comun, cei trei artisti incercand sa raspunda la intrebari legate de contemporan, care exista intr-o societate ce nu reuseste sa armonizeze drepturile sociale cu cele spirituale, precum si cu cele ale minoritatilor care privesc societatea de foarte multe ori de la periferie.

Roberto Coda Zabetta ilustreaza propria intelegere cu privire la relatia profunda dintre munca sa si mediul in care se desfasoara, intr-o instalatie compusa din desene, schite si corespondente personale realizate intr-un stil expresiv si gestualist.

Roberto Coda Zabetta ( Biela, Italia, 1975 ), traieste in Italia, unde este o celebritate in lumea artei contemporane, multe din lucrarile sale fiind expuse in muzee si galerii renumite din intreaga lume, Marea Britanie, Germania, Brazilia, India, China si in trei galerii din Italia. Artistul se inspira foarte mult din calatoriile sale, mereu descoperind subiecte interesante de la vulcanul Kintamani din Indonezia la pacientii din spitalul londonez Royal Marsden. Lucrarile lui sunt intense, cu linii expresive ce formeaza peisaje si portrete intr-o dinamica miscare.

Galerie