ROMANIAN DESIGN WEEK

imag text nr 2Selenit si NeoGalateca la Romanian Design Week

16-25 mai 2014

Proiectul SELENIT este un experiment de moda in spiritul transformarilor culturale specifice noii paradigme a secolului 21, fiind un proiect colaborativ al Universitatii Nationale de Arte, Bucuresti, departamentul Moda, coordonat de catre lector univ dr. Ioana Sanda Avram. Selenit isi propune sa introduca un sistem creativ nou, bazat pe creativitate instruita si educata, creatie colaborativa, pe mentalitatea impartasirii libere a ideilor si al complexitatii aplicate.

Pe durata expozitiei de la NeoGalateca, vizitatorii vor fi implicati direct in procesul creativ, avand posibilitatea de a vota produsul preferat, fie in shop, fie online, astfel oferind ocazia de a afla preferintele potentialului client. De asemenea vor putea intra in legatura directa pe data de 24 Mai cu designerii implicati in proiectul SELENIT 2.0. Fiecare zi va fi marcata printr-un evenimnet tematic astfel,

16 MAI – LABORATOR DE CO-CREATION condus de Mira Ana Sfura, 17 MAI – White Day, 18 MAI – Moon Day, 19 MAI – Layering Day, 20 MAI – Outfit Day, 21 MAI – Transparency Day, 22 MAI – Basics Day, 23 MAI – (Selenit) T-shirt Day, 24 MAI – Ziua dedicata designerilor, interactiune live designer-client.

Prima etapa a proiectului a fost prezentata pe 9 martie 2014 ca ”Eveniment de Stare a formelor viitorului” la Galeria Galateca. In cadrul ROMANIAN DESIGN WEEK, intentionam sa ducem mai departe colaborarea de exceptie cu Galateca, prezentand diferite viziuni creative inspirate de SELENIT PROJECT, de asemenea concepute, gestionate si promovate de catre o echipa colaborativa (Maria Amelian, Laura Bonciu, Oana Ancuta Briciu, Damelina Cadar, Crisa Chivaran, Lorena Dumitrasc, Alex Lomnasan, Alex Nimurad, Sandra Petrusca, Mira Ana Sfura). Cu acest prilej vom prezenta mai multe evenimente: expunerea propriu-zisa a produselor, Noaptea Alba a Galeriilor, zile dedicate designerilor sau produselor vedeta, un laborator de co-creation.