Sculptorul Mircea Roman In premiera la Galateca

COLAJ LUCRARI MIRCEA ROMANDin 11 iulie la Galateca expune Mircea Roman, unicul artist român care a câştigat Marele Premiu la Trienala de la Osaka, un adevărat Oscar în sculptură.

Picturi și sculpturi reprezentative ale artistului ce „sculptează omul instrumentalizat de societatea creată cândva tot de el, omul – obiect al altor oameni, omul supus, așezat pe un perete, parcă într-o nouă tortură, eficientă, a unei diabolice poliții mai mult sau mai puțin secrete” (Erwin Kessler) vor putea fi admirate în atmosfera specială a unuia din cele mai noi spații dedicate artei aplicate și designului. Pe piața tranzacțiilor de artă din România este singurul artist contemporan licitat alături de Grigorescu, Tonitza, Aman şi Petraşcu, anul 2007 situându-l astfel într-un Top 10 al vânzărilor.

Sculptorul Mircea Roman s-a născut la Târgul Lăpuș în anul 1958 și a studiat sculptura la Institutul de Arte Plastice din Cluj-Napoca. In 2007 și-a mutat atelierul la București, după 14 ani petrecuți la Londra. A avut numeroase expoziții personale și de grup, a participat la nenumărate tabere de creație și simpozioane, lucrările sale fiind prezente în prestigioase colecţii muzeale şi private. A obținut Marele premiu pentru sculptură al Trienalei de la Osaka, Japonia, cea mai importantă distincție de acest fel din lume.

In portofoliul Galateca, Mircea Roman se va regăsi alături de artiști precum Simon Henwood, Silviu Oravitzan, Mircea Nechita, Florin Barza sau Vergiliu Parghel.

Galerie