Andreea Cioară

Andreea Cioară s-a născut pe 17 octombrie 1995, în Constanța, Romania. Trăieşte şi lucrează în Iaşi. A absolvit ceramica în cadrul Specializării Artă Murală, Universitatea Națională de Artă „George Enescu” Iaşi in 2019. În prezent este masterandă la specializarea Teorii si practici în Artele Vizuale, în cadrul aceleiaşi universităţi. Este autoarea expoziției personale „NU”(tranzit.ro/Iași, 2019) și a participat la expoziții de grup precum „DIPLOMA. Festivalul Național al Tinerilor Artiști ”( Bucureşti, 2019), „Re-GENERATOR. Micro-festival de arte performative’’ (Teatru FIX, Iași, 2019), Working Title 2 (MAGMA, Sfîntul Gheorghe, 2018), „micro-Narațiuni” din cadrul proiectului „Comunități Re-Imaginate”, Asociația 1+1 (tranzit.ro/Iași, 2017).
Andreea Cioară investighează propriile aspirații și modalitatea prin care acestea se actualizează în realitate prin tehnici diferite, pornind de la fotografie , pictură, ceramică, mixt media, ready-made, ajungând la performance.

“Text”
tehnică mixtă, triptic, 38/ 38 cm, 2020

Viaţa e cusută cu aţă. Singură, izolată, stau la geam. O imagine spune multe, ceva, dar nu totul, suficient pentru a nu fi nevoie de altceva, la fel şi textul, poate fi interpretat.
O melodie încă-mi răsună în minte acele versuri, acel titlu, arată toată emoţia pe care o simt acum, chiar dacă este de pe 13 mai 2019…Este un sentiment care rămăne în urmă a tot ceea ce a fost exact ca ele. Chiar dacă încerci şi brodezi nu ai cum să pui peste, nu te lasă inima.
Multe sunt ambigue ,asemenea altor litere intoarse pe dos ce par a fi chinezeşti este şi intrebarea mea… Nimic nu este clar. Această realitate te lasă doar cu mai multe întrebări.

Proiect inițiat și organizat de galeria Galateca
Co-organizator: Asociația culturală Neo Art România
Proiect susținut de George – primul banking inteligent
In parteneriat cu Centrul Cultural Expo Arte, Dinu, Urse si Asociații, Asociatia Love Art, AQUA Carpatica

Parteneri media Biz, modernism.ro, agentiadecarte.ro, Radio Romania Cultural