Aris Tureac

Aris Tureac s-a născut în Buzău, a absolvit Liceul de Arte ,,Margareta Sterian,, secția sculptură. După terminarea liceului, a continuat pictură la Iași, în cadrul Universității Naționale de Arte ,,George Enescu,, Iași, Facultatea de Arte Vizuale și Design, aceasta fiind urmată de un master tot în pictură. Viață mea nu e așa ,,normală,, ca a celorlalte suflete de pe acest Pământ. Sufletul meu a fost blocat într-un alt corp, iar arta mea se leagă de acest lucru. Sunt un aristocrat!

,,De Mâna-albastră…,,

– Avem 3 cărți de zei. Este decizia ta dacă vrei să le alegi ca orbu..întoarse cu spatele spre tine.. Dar ai șansa să le vezi, să le analizezi. Le dăm pe față. Tu pe care o alegi?
– De mâna-albastră.
De ce de mâna-albastră? Să ne întoarcem puțin în timp.
Prima lucrare din acest mic proiect, a fost cea cu mâna albastră. Conceptul din spatele ei este puțin diferit de acum, dar pe aceeași nișă. Pentru mine, mâna-albastră este ca un zeu ce mă poate face bine. Se poate observa vag bisturiul. Fiind o persoană transgender, mâna-albastră ar putea să mă mai scape de disforie.
În ceea ce privește conceptul actual, mâna-albastră e cartea cea mai importantă, deoarece o planetă întreagă așteaptă vindecarea de acest prezent SF.
În acest triptic, deloc intenționat, cartea din stânga, este ca un mic indrumaj, aceasta putând fi văzută că un ,,Sfânt-păzitor,,. Se poate observa mâna ce ține masca, iar dacă ne îndepărtăm, compoziția începe să între în silueta din spate, dând astfel efectul de ,,Sfânt,, , pe când cea din dreapta e o chemare, o ademenire către ,,vindecare,,.
Cartea din dreapta ,,Chemarea-ademenitoare,, avem un preot. Haina este asemănătoare cu cea a asistentelor medicale din 1800. Tușa albastră din interiorul lui semnifică puterea zeilor, ce el crede că o are, la fel ca miile de oameni orbi. Tu ce carte alegi?

,,Mâna-albastră,, Acrylic pe lemn tratat 15cm X 12 cm 2020
,,Sfânt-păzitor,, Acrylic pe lemn tratat 15cm X 12cm 2020
,,Chemarea-ademenitoare,, Acrylic pe lemn tratat 15cm X 12cm 2020

Proiect inițiat și organizat de galeria Galateca
Co-organizator: Asociația culturală Neo Art România
Proiect susținut de George – primul internet banking inteligent
In parteneriat cu Centrul Cultural Expo Arte, Dinu, Urse si Asociații, AQUA Carpatica

Parteneri media Biz, modernism.ro, agentiadecarte.ro, Radio Romania Cultural

#contactless, #stamcasa, #galerievirtuala, #art, #separatdarimpreuna, #doaronline, #artonline
#expoarte #aquacarpatica #galateca #galatecagallery #neoart #neoartromania #artaincarantina #niciozifaraarta #pictura #aristureac