Octavian Neculai

„În vremea pandemiei provocată de virusul Coriolanus , un experiment de gânduri exprimate prin desene.
E dezvoltarea unei probleme a contactului între simțiri, amintiri, imagini refăcute si iubirea de aproapele nostru sau chiar față de noi înșine.

O lume a tinereții și credinței mele în Oameni, drumuri din mintea mea, drumul spre ”cer” într-o lume a tuturor, în care deși vorbesc limbi diferite ajung în cele din urmă, după lupte și răboaie sângeroase, să-și împartă acest Pământ în Pace.
Aici pe Pământ unde ” Înțelepciunea și-a zidit casă, a cioplit cei șapte stâlpi ai ei”…

Poveștile desenate sunt în mare parte desprinse din amintirile anilor 60.
E un prilej de a ne gândi la altceva decât la pandemie.” (Octavian Neculai)

Octavian Neculai este absolvent al Institutului de Arhitectura Ion MINCU (1966), sceno¬graf si consultant de arhitectu¬ra, profesor colaborator si asociat al UAIM, arhitect practician la ICPIL; Comproiect (presedinte)..
Personalitate complexa a realizat numeroase proiecte destinate spatiului spectacolului, remodelari si reabilitari de teatre, amenajari spatii comerciale, de spectacol, amenajari interioare, constructii hoteliere complexe,proiecte pentru constructii si pete destinate comertului in tara si strainatate, a facut scenografie pentru numeroase spectacole de teatru si opera, a conceput pavilioane la targuri si expozitii internationale. Ca scenograf a lucrat alături de Liviu Ciulei, Dan Jitianu, Andrei Şerban, Alexandru Darie, Mihai Mănuţiu sau Alexandru Dabija
A fost distins cu premii pentru arhitectura si concursuri interne si internationale, premii pentru de scenografie, decoruri si costume la competitii interne si internationale.

NE.MURIREA
video

Animația: Ana Florea/ Muzica: Cristian Lolea; Oscar Peterson (Pennies for Heaven); Original Dixieland Jazz Band; și Ludwig van Beethoven (Scherzo din Simfonia a 9-a).Menționez că mare parte dintre melodiile compozitorului Cristian Lolea fac parte din soundtrackul filmului ”Forma inimii în praf”, în regia lui Gheorghe Preda, produs de Icon Production, cât și muzica spectacolului ”Pasărea albastră”, spectacol neterminat din cauza dispariției regizorului Alexandru Darie.

Artist talk sâmbătă, 30 mai. Invitați Mihaela Dedeoglu si Dan Păun

Proiect inițiat și organizat de galeria Galateca
Co-organizator: Asociația culturală Neo Art România
Proiect susținut de George – primul banking inteligent
In parteneriat cu Centrul Cultural Expo Arte, Dinu, Urse si Asociații, Asociatia Love Art, AQUA Carpatica

Parteneri media Biz, modernism.ro, agentiadecarte.ro, Radio Romania Cultural