Petre Chirea

Petre Chirea (n. 1959, Giurgiu), artist plastic,a absolvit UNArte Bucuresti, licenta si masterat in pictura clasa Prof. Petru Lucaci. Este preocupat de pictura, obiect estetic, instalatie si performance. A participat la numeroase expozitii personale si de grup, in tara si strainatate. Dintre proiectele personale mentionam Midway, My Town, My Universe, Venice Today, Baroque story. Lucrarile sale se afla in colectii private din tara si strainatate.

MANUSCRIPTUM
Pasiunea lui pentru cuvântul scris l-a pus în situația de a căuta informatii despre cele mai vechi relicve scrise. La început, aceste însemne sub forma unor pictograme erau înscrise pe pereții pesterilor, scrijelite in piatra sau imprimate în argilă. Se pare ca funcția acestor ornamentații nu era în primul rând comunicarea ci exprimarea, tocmai de aceea se vorbește de o artă preistorică. Proiectul ”Manuscriptum” are la baza o cercetare la nivel pictural si grafic a ceea ce se pare a fi cea mai veche relicvă a limbii germane scrise în Transilvania. Este vorba de ”Matricula plebaniae Cibiniensis”, o scriere veche de 800 ani unde se arată, în esență , preocuparea omului de a nu da pradă uitarii faptele mari petrecute de-a lungul timpului.

Proiect inițiat și organizat de galeria Galateca
Co-organizator: Asociația culturală Neo Art România
Proiect susținut de George – primul banking inteligent
In parteneriat cu Centrul Cultural Expo Arte, Dinu, Urse si Asociații, Asociatia Love Art, AQUA Carpatica

Parteneri media Biz, modernism.ro, agentiadecarte.ro, Radio Romania Cultural

#contactless, #stamcasa, #galerievirtuala, #art, #separatdarimpreuna, #doaronline, #artonline #expoarte #aquacarpatica #galateca #galatecagallery #neoart #neoartromania #artaincarantina #niciozifaraarta