Vernisaj Anca Boeriu, Stări ale sufletului

Coordonator proiect Andreea Sandu și curator Ana Negoiță

În perioada 9 – 29 decembrie 2022 poate fi vizionată, în Galeria de Artă a Academia di Romania din Roma, expoziția „Stări ale sufletului”, solo show al artistei vizuale Anca Boeriu. Evenimentul curatoriat de Ana Negoiță este organizat de Institutul Cultural Român prin Accademia di Romania in Roma, în parteneriat cu Centrul de Excelență în Studiul Imaginii (CESI) din cadrul Universității București și Galeria Galateca din București.


Inaugurarea expoziției va avea loc vineri, 9 decembrie 2022, ora 18:00, în Galeria de Artă a Academia di Romania din Roma (Viale delle Belle Arti 110).

Expoziția „Stări ale sufletului” a artistei Anca Boeriu aduce în prim plan practica artistică și cercetările vizuale întreprinse de una dintre cele mai active personalități artistice feminine, promotoarea unui discurs artistic care vizează în mod direct probleme sociale și culturale precum: stereotipurile de gen, relația genurilor în societate, problematica traumei.
Proiectul presupune o sondare a stărilor și gândurilor artistei care se plasează într-un plan de demarcație, la intersecția între lumi, care investighează vizual evenimente transformatoare și perioade atipice.

Instalația este o reflecție a acestora, o sinteză vizuală care integrează tipuri diferite de tehnicitate, de la gravură și desen până la experiment, din ce în ce mai prezent în practica Ancăi Boeriu, în ultimii ani. Expoziția este gândită ca o instalație colaj cu lucrări și obiecte de diferite dimensiuni, o metaforă prin care artista îi aduce pe cei din jurul ei, pe cei pierduți sau pe cei regăsiți, pe cei visați și pe cei doriți, alături de un amalgam de idei, gânduri și sentimente.

Multumiri Accademia di Romania-Roma si dnei Oana Bosca-Malin.

Coordonator proiect Andreea Sandu și curator Ana Negoiță