Vernisaj Fantom 30. Lumea nu este perfectă

În aniversar, Asociația Culturală Fantom din Berlin va prezenta publicului bucureștean proiectul FANTOM 30 împreună cu partenerii săi, Goethe-Institut, Galeria Galateca și Muzeul de Artă din Constanța.

Fantom a creat o comunitate culturală, a reunit membrii din România Germania Franța Republica Cehă, S.U.A., Mexic , Panama, Ucraina și Federația Rusă, a creat un dialog între generații,  între artiști, scriitori, muzicieni și istorici, a coagulat în jurul galeriei Fantom un nucleu de oameni de cultură deschiși la dialog și dezbatere.

Manifestarea va cuprinde o serie de evenimente care vor descrie traseul și parte din activitatea celor 30 de ani de existență.

Astfel, sâmbătă, 30 martie, ora 18:00, expoziția Lumea nu este perfectă, ce cuprinde o selecție din lucrările din colecția Fantom, este vernisată la Galateca. Proiectul va continua în perioada 29 martie – 5 aprilie.

Institutul Goethe va găzdui o expoziție de fotografie și carte cu titlul Experientawast, metamorfoza unei administrații germane, în perioada 29 martie – 13 aprilie, care va fi însoțită de o conferință, un eveniment de dezbatere și prezentare, fizic și online pe data de 30 la orele 11.00, la care vor fi prezenți Ludwig Norz, Președintele Asociației Culturale Fantom și invitații săi.

Ultimul moment al acestui proiect se va desfășura la Muzeul de Artă Constanța cu expoziția Gânduri comune în luna decembrie,  în care se vor regăsi lucrări de artă contemporană românească expuse în galeria Fantom în cadrul programului – Rezidențe artistice pentru artiști români – și a parteneriatelor cu galeria Galateca.