Vernisaj HERE I AM

11.03.2019

Leyla Mahat Here I am Galateca

Galateca gazduieste luni, 11 martie, ora 18:00, vernisajul expozitiei HERE I AM, a artistei kazahe Leyla Mahat, un proiect realizat la initiativa KMG International, în parteneriat cu Ambasada Republicii Kazahstan în România.

HERE I AM abordează teme precum descoperirea proprii identități și înlăturarea a tot ce nu este necesar, ce dăunează naturii, într-o lume consumeristă în care relația dintre umanitate și mediu se deteriorează rapid. Natura și stepa reprezintă două elemente de inspirație importante pentru artistă.

“Pe măsură ce îmbătrânesc, devin tot mai aproape de mine însămi. Straturile inutile sunt înlăturate (..)

Pământul se chinuie cu durere și greutăți. L-am supraîncălzit. L-am dezbinat.

L-am tăiat, l-am rănit. Si totuși vrem mai mult. Și mai mult.” (Leyla Mahat)

Leyla Mahat, profesor asociat al Facultății de Arte Plastice din cadrul Universității Naționale de Arte din Kazahstan, a ținut expoziții în toată lumea, inclusiv în țări precum Italia, SUA, India, China, Germania, Japonia, Belgia, Marea Britanie și este câștigătoare a mai multor premii, precum Premiul Medalia de Stat – 20 de independență pentru contribuția adusă culturii kazahe și medalia Franz Kafka, primită în Praga, Republica Cehă.

Expoziția poate fi vizitată la Galateca de luni până vineri între orele 12:00 și 18:00 și sâmbata între 11:00 și 19:00, între 11 martie și 4 aprilie. Intrare libera.