Vernisaj IA. Poarta spre infinit – 12 iunie

ia-web-inviteIn vara aceasta, Maiastra, povestea nespusa a IEI, merge tot mai departe. Galeria de arta contemporana si design GALATECA si comunitatea La Blouse Roumaine, sub inaltul patronaj al Excelentei Sale, doamna Ulla Väistö, Ambasador al Finlandei in Romania, va invita joi, 12 iunie, ora 17:30, la deschiderea expozitiei IA. Poarta spre infinit. Cod vestimentar – IE sau un alt element traditional.

Ia de sarbatoare, ia de lucru, ia de ceremonial au insotit femeia pe tot parcursul vietii. Ca orice vesmant traditional-ceremonial, ia constituie o secventa a memoriei colective, iar purtarea ei, o manifestare spirituala ce strabate timpul si prin care se poate redescoperi istoria mitica a unui neam. Povestea de anul acesta va fi despre IA VIE, nu despre ia exponat de muzeu. Despre ia care, odata purtata, devine poarta spre infinit. Ia a fost vesmant ritualic, sacru, ia este magica, IA a fost si este EA. IA are viata. IA esti TU!

In perioada 12 iunie – 12 iulie, 12 ii vor fi expuse la galeria Galateca. IA TA poate fi una dintre ele, pentru ca cea de-a douasprezecea ie va fi in fiecare zi alta. Am ales aceasta cifra deoarece simbolizeaza universul in desfasurarea lui spatio-temporala ciclica, produsul dintre cele patru puncte cardinale si cele trei planuri ale lumii, parcursul soarelui prin zodiac, sfarsit si inceput, regenerare perpetua. Iar IA, icon-ul nostru identitar, arhetip vestimentar al femeii acestor locuri, inseamna conectare cu trecutul, cu viitorul si, totodata, prin limbajul universal al semnelor ei, cu comunitatile traditionale ale lumii. Daca ai o IE care iti este draga, care duce cu ea povestile celor care au purtat-o, te asteptam de marti pana sambata la Galateca iar IA TA poate fi pentru o zi a douasprezecea ie din expozitie. Inscrierile se pot face fie printr-un mesaj pe pagina Facebook Galateca sau pe pagina Facebook La Bouse Roumaine dar si printr-un email trimis la adresa galerie@galateca.ro.

Program: 17:30 – Deschidere 18:00 – Introducere si discurs al E.S. doamna Ulla Väistö 18:30 – Cocktail

Va asteptam!

Galerie