Vernisaj LIVIU STĂNESCU – Am fost la capătul lumii

Pe 6 martie 2024, ora 7 pm, Galateca vernisează expoziția de fotografie a lui Liviu Stănescu, Am fost la capătul lumii, curatoriată de Roxana Lăpădat și Andreea Sandu.

Liviu Stănescu este un colecționar de stări, trăiește pentru a călători și călătorește pentru a simți. Călătoriile lui nu creează cadrul unor documentări obiective, ci sunt prilejul unor introspecții și căutări profund personale. Lumea largă și mai ales potecile ascunse îl incită la a retrăi și a recontextualiza stări pe care le-a colecționat într-un alt colț de lume. Și așa iau naștere noile lumi ale lui Liviu Stănescu, pe care le colonizează cu experiențe trăite în lumile concrete, populate la rândul lor de oameni și natură, de iubiri și tristeți, de nostalgii și exaltări. Iar atunci când cuvântului i se adaugă imaginea, lumile acestea devin o experiență în sine, transformând cititorul-privitorul-spectator într-un călător-visător.

Expoziția de fotografie este imaginată ca pe o experiență, o călătorie prin lumile și trăirile lui Liviu Stănescu, ca pe o trecere imaginară prin viață și prin realitățile ei uneori îndepărtate, alteori imediate și în anumite cazuri chiar palpabile.

Cartea „Am fost la capătul lumii” de Liviu Stănescu, apărută în 2023 la Editura Humanitas, s-a aflat în top 10 al celor mai bine vândute cărți ale Editurii Humanitas la Bookfest București 2023, precum și în luna decembrie 2023.

La vernisaj vor lua cuvântul Cristi Lascu, Marius Constantinescu, Liviu Stănescu.

Expoziția este deschisă în perioada 6 – 23 martie la Galateca