Vernisaj Nu abuzului împotriva femeilor

Miercuri 7 iulie s-a deschis la Galateca expoziția internațională de mail art NU ABUZULUI IMPOTRIVA FEMEILOR, ce cuprinde scrisori, mesaje, cărți poștale cu lucrări originale, desene, print și mixt media ale artiștilor, oamenilor de comunicare și activiștilor din opt țări: Austria, China, Franța, Germania, Israel, Olanda, România și Rusia. Aceasta face parte dintr-un program mai amplu, 2021 GRIJĂ – PROTECȚIE – REFACERE, ce are la bază nevoia de înțelegere a transformărilor din ultimul an, căutările și observațiile curatoarelor, conform cărora societatea s-a dezvoltat pe două trasee antagonice, pe de o parte comunitățile și familiile s-au apropiat, iar prin contrast, violența și abuzul a crescut.
Expoziția propune, o altă abordare, folosind arta ca manifest și mod de conștientizare a existenței și dezvoltării acestui fenomen, în multiple forme, o radiografiere a abuzului din prisma omului de cultură. 

53 de artiști din 8 țări s-au alăturat în mai puțin de o lună demersului cultural de conștientizare inițiat de Galeria Galateca și Asociația culturală Neo Art România