Vernisaj Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte I Cosmin Perța

Vineri, 27 mai 2022 , orele 18:30, Galateca vernisează, în Camera Neagră, instalația poetică multimedia Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte, a scriitorului Cosmin Perța. O experiență imersivă care explorează ideea de trecere, transformare, evoluție și decadență, tradiție și ștergere a ei, memorie și uitare prin intermediul istoriei poetice a unei familii. Revoltă, neputință și evoluție, doar pentru a perpetua ceva ce depășește orice cadru biologic sau cultural: capacitatea umană de a visa și de a proiecta viitoruri posibile.

COSMIN PERȚA (n. 1982, Maramureș) este un eseist, poet și prozator român. A absolvit Facultatea de Litere a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca. Și-a continuat studiile în literatură la Universitatea din București, cu un master în literatura contemporană, obținând titlul de doctor cu o lucrare referitoare la literatura fantastică europeană. A publicat volume de eseuri, romane, povestiri și poezie. 

În 2012 a obținut premiul Cel mai bun romancier tânăr din România. Fragmente din opera sa au fost traduse în 11 limbi. În prezent este lector de literatură comparată la Universitatea Hyperion din București.

Editare video: Veronica Ștefăneț și Artur Cojocaru II Fotografii: arhiva familiei Perța IITraducere: Andrew Davidson-Novosivschei II Curator: Ana Negoiță

Plăcut de Radio Guerilla

Parteneri media: Radio România Cultural Cultural, Metropola TV, modernism.ro, Biz, Agenția C’Arte, Propagarta,  Observatorul Cultural, Imagora Cesi

Parteneri : AQUA Carpatica , Domeniile Sâmburești