Vernisaj Transylvania Kids de Simon Henwood

04.02.2015

Transylvania Kids - Simon Henwood - InvitatieMiercuri, 4 februarie, incepand cu orele 13:00 are loc la Muzeul de Arta Contemporana Brukenthal din Sibiu vernisajul expozitiei de pictura a artistului britanic Simon Henwood, “Transylvania Kids”. Expozitia este organizata in parteneriat cu galeria bucuresteana de arta contemporana si design Galateca, ce il reprezinta in exclusivitate in România pe artistul britanic. Transylvania Kids va putea fi vizitata pâna pe 26 aprilie 2015.

Tematica acestei expozitii a fost initiata in vara anului 2013, când imediat dupa ce a expus la galeria Galateca proiectul multidisciplinar “Henwood Library. Din dragoste de carte si de arte” artistul a calatorit in mai multe sate din Transilvania si a fotografiat mai multi copii si adolescenti, ca parte dintr-un proiect mai amplu inceput de artist in urma cu 17 de ani.

Expozitia cuprinde o serie tablouri realizate in guasa si doua instalatii realizate de artist special pentru spatiul expozitional al Muzeului Brukenthal.

Lucrarile fac deci parte din seria ‘Adolescenti’, un proiect in derulare ce cuprinde peste 150 de tablouri adolescenti, iar personajele sunt pictate ‘asa cum sunt ele, cum aleg ele sa pozeze; nu exista constiinta de sine, ci doar o transpunere bruta a eului lor interior’ dupa cum marturiseste artistul.