Vernisajul expozitiei TILT

06.05.2016

index

Vineri 6 mai vă așteptăm la o dublă întâlnire cu Richard Scott, artist și arhitect britanic. Astfel la ora 17:30 are loc Prezentarea de artist, iar la orele 19:00 vernisajul expoziției „TILT. An Oblique View from Elsewhere”

TILT de Richard Scott este o meta-expoziție care explorează formele și structurile ce dau contur existenței noastre. Lucrările evidențiază perspectiva și reflecțiile care nu doar generează realitatea individuală, ci și creează iluzii ce induc în eroare

Proiectul este inclus în Romanian Design Week Connected Events 2016 și BB7 Bucharest Biennale Parallel Events.

Richard Scott este un artist și arhitect ce lucrează și locuiește în Londra și Kent. S-a născut în Hull și a absolvit în 1993, cu distincție, Universitatea Bartlett (UCL) și Sci-Arc (Los Angeles). A lucrat la Universitatea Cornell din New York cu Andrew Zago și cu Will Alsop la Londra și Moscova în anii 1990 și a predat Istoria & Teoria arhitecturii la Bartlett (UCL) și la Asociația de Arhitectură (AA).

Biroul de arhitectură Surface, format de Richard în 1996, a câștigat Premiul de excelență în Shinkenchiku-Sha și apoi Rezidential Design Award în Japonia, în același an cu proiectul „Soft-Space”. Surface a construit proiecte importante pentru Universitatea din Londra, ce au adus recunoașterea critică la nivel mondial, și a primit premii RIBA pentru Centrul Universitar de la Universitatea Queen Mary și Centrul pentru Film & Media de la Universitatea Birkbeck. Surface a proiectat o parte din structurile pentru 2012 Olympic Park, castigând Premiul Sign Design Society Grand Prix Award în 2013.