BRILLIANT BY DESIGN
10 septemb​r​ie – 30 sept​e​mbrie

Centrul Ceh Bucuresti si galeria Galateca aduc la Bucuresti expozitia de design ceh contemporan de sticla si portelan Brilliant By Design. Expozitia va avea loc intre 10 si 30 septembrie, la galeria Galateca si va fi deschisa miercuri, pe 10 septembrie, la ora 18:00.

Expozitia prezinta lucrari ale designerilor cehi realizate de producatorii cehi, subliniind continuitatea productiei de sticla si portelan, prin selectarea unor exemple elocvente din ultimii 100 de ani. Piesele de design contemporan sunt puse in paralel cu predecesoarele lor, marcand astfel diferentele si evolutia designului pe durata ultimului secol.

Cehia are o lunga traditie in domeniul sticlei si a portelanului, dar a devenit cunoscuta pentru acestea in secolul 18, atunci cand produsele atelierelor si fabricilor cehe au inceput sa se vanda in toata lumea. Renumita pentru marea varietate de modele si pentru calitatea manufacturii, industria a atras in acea perioada artisti, designeri si clienti influenti, iar astazi, designerii sunt o parte integranta a intregului proces de fabricatie.

Despre acest proces de fabricatie, despre designul contemporan, dar si traditia ceha in domeniul sticlei si a portelanului, vin sa vorbeasca curatorul expozitiei Petr Nový si Martin Žampach, unul din designerii expusi, a doua zi dupa vernisaj, joi, 11 septembrie, la ora 18:00, la Galeria Galateca. In contrapartida, despre designul identitar romanesc va vorbi artistul vizual Catalin Nastasoiu, creatorul brandului RONATIV .

„Aceasta expozitie a fost prezentata in Praga, Budapesta, Stockholm, Gent, Moscova si Frankfurt si ma bucur ca putem sa o aducem si la Bucuresti”, spune directorul Centrului Ceh, René Kubášek.

Photo credits: Vlad Dumitrescu