Curcubee albe la Galateca

Galateca gazduieste pentru a doua oara o selectie de lucrari ale artistei Daniela  Fainis care cuprinde piesele centrale precum “Curcubee albe” si “Semn”, cea mai noua colectie de “Ierbare” si cateva elemente din  ‘Visul frunzelor de ceai’.

Lucrari precum “Curcubee albe” au fost expuse la muzeul Sanshokan din Hida Furukawa Japonia, la Bruxelles in colectia permanenta de arta a Parlamentului European  si, alaturi de lucrarea “Semn”, in Pavilionul Romaniei din  Coreea de Sud.

Discursul creativ al Danielei Fainis reuneste sculptura, pictura, grafica si tapiseria intr-un obiect ceramic de o complexitate aparte.

Eleva a maestrului Costel Badea si absolventa a Institutului de arte “N.Grigorescu” Facultatea de arte decorative – sectia Ceramica, Daniela Fainis are o activitate artistica de peste 30 de ani ,numeroase lucrari ale sale fiind expuse in muzee si galerii prestigioase din Japonia, Germania, SUA, Belgia, Romania. In 2004 a fost distinsa cu Ordinul Meritul Cultural in grad de Comandor

A castigat premii prestigioase precum medalia de aur Targa D’Oro la Concursul international de ceramica de arta de la Gualdo Tadino, Perugia in 1989 si 1990, Mentiunea de onoare a Concursului international de ceramica de la Mino, Japonia iar in 1997, Premiul I la Bienala de arta ceramica din Aveiro – Portugalia.

ierbare semn