DeltaCraft

După ce a fost aplaudată pentru prima dată la nivel european, în cadrul Vienna Design Week 2015, expoziția ”DELTACRAFT meșteșug + design contemporan” a ajuns acasă, în România. Vernisajul expoziției a avut loc duminică, 29 noiembrie ora 18:00, la Galeria Galateca din București.

Trei designeri români contemporani: Ana Botezatu, Pop Emese și Ciprian Manda și 11 meșteșugari din Delta Dunării: Toader Calciu, Paraschiva Gălățeanu, Paraschiva Constantin, Florica Arion, Jenica Nicolae, Mircea Ghincu, Florian Toma, Costel și Verginica Crimschi, Costel Moise, Gabi Iaba se află în spatele celor 13 obiecte de design contemporan, care îmbină designeul românesc progresiv cu meșteșugurile din Delta Dunării. Amprentă a multiculturalității etnice a celor 12 etnii care trăiesc în Deltă, colecția DELTACRAFT a stârnit interesul publicului având în vedere prezența numărui mare de vizitatori aflați doar în prima seară de prezentare a expoziției.
Curatori ai colecției: Marlene Stanciu și Mihiai Sibianu, inițiatorii KraftMade.

Cele 13 obiecte expuse sunt ilustrative pentru tehnicile meșteșugărești uzuale. Acestea sunt lucrate din resurse naturale locale – pământ, piatră, lemn, piele și papură invocând un stil de viaţă sustenabil –procurarea hranei, puterea comunitară și explorează memoria locului.

Proiectul expozițional poate fi vizitat în perioada 29 noiembrie – 4 decembrie.

Accesul este gratuit!

Mai multe informații despre colecție găsiți pe www.deltacraft.ro

Un proiect made by Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis, în parteneriat cu KraftMade și Institutul de Cercetări Eco-Muzeale ”Gavrilă Simion”, Tulcea.

Proiectul ”DeltaCraft” este cofinanțat printr-un Grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein și Guvernul României.