Trei artisti internationali expun in premiera in Romania INSIDE / OUT (BLACK&WHITE)@GALATECA

Expoziție de arta contemporana
15 octombrie – 16 noiembrie
Galeria de artă contemporană și design GALATECA

Galeria Galateca prezintă în perioada 15 octombrie – 16 noiembrie 2013 expozitia Inside / Out (alb – negru) a artistilor Roberto Coda Zabetta ( Italia ), Predrag Popara ( Serbia ) și  Alessio Maximilian Schroder (Italia). Expoziția reunește trei stiluri diferite pictură pe ulei, fotografie și instalație de desene, schițe și fotografie.

Proiectul se configurează sub forma unui dialog figurativ comun, cei trei artiști încercând să răspundă la întrebări legate de omul contemporan al zilelor noastre, care există într-o societate ce nu reușește să armonizeze drepturile sociale cu cele spirituale, precum și cu cele ale minorităților care privesc societatea de foarte multe ori de la periferie.

Cei trei artiști expun pentru prima oară în România, iar o parte din operele lor de artă sunt prezentate în premieră absolută. Expoziția Inside / Out (alb-negru) este, de fapt, o continuare a colaborării lor începute anul trecut, cu expoziția ЦРНО I БЕЛО / NERO I BIANCO, într-un spațiu de artă contemporană din centrul Belgradului.

Duminică, 20 octombrie, va avea loc la Galateca, in prezența artiștilor, la orele 19:00, vernisajul expoziției cu vânzare.

Astfel Roberto Coda Zabetta ilustrează propria înțelegere cu privire la relația profundă dintre munca sa și mediul în care se desfășoară, într-o instalație compusă din desene, schițe și corespondențe personale realizate într-un stil expresiv și gestualist. Realizate în tehnica ulei pe panouri PVC, desenele lui Predrag Popara sugerează că necesitatea omului contemporan și aspirația sa de a înlocui propria goliciune spirituală cu noile realizări tehnologice, ar trebui chestionată mult mai profund deoarece tinde să dezumanizeze esența ființei sale. Alessio Maximilian Schroder prezintă seria ‘Exposed’, rezultat al cercetării sale fotografice despre caracterul liminal al corpului. Punctul de plecare în acest proiect este experiența morții clinice: a fi atât de aproape, la limita dintre viață și moarte, crează percepția că organismul este, în cel mai propriu mod, un prag între interior și exterior, între propriu și străin, între  viață și moarte.

Roberto Coda Zabetta ( Biela, Italia, 1975 ), trăiește în Italia, unde este o  celebritate în lumea artei contemporane, multe din lucrările sale fiind expuse in muzee și galerii renumite din întreaga lume, Marea Britanie, Germania, Brazilia, India, China și in trei galerii din Italia.

Predrag Popara (Trebinje, Bosnia și Herțegovina, 1973) face parte dintr-o grupare internațională fondata de un galerist francez ce se concentrează pe arta abstractă. A avut expoziții solo importante în ultimii ani în Germania, Slovenia și Italia.

Alessio Maximilian Schroder (Roma, Italia, 1985) după ce a terminat studiile la Viena Fotoschule, a început să lucreze ca fotograf documentar axându-se în mod special pe zona Europei de Est. A avut expoziții solo în Belgrad în 2011, în Tel Aviv în 2012, iar de curând în Viena, orașul unde locuiește și lucrează în prezent.

Intrare liberă.

Galeria Galateca. O galerie de arta aplicata. Un proiect in evolutie, a carui radacina s-a ancorat in traditia spatiului gazda: Biblioteca Centrala Universitara CAROL I. A plecat de la CARTE si am ajuns la C’ARTE. A pornit de la cuvantul tiparit si doreste sa ajunga la cele mai noi forme de comunicare in arta. Am pornit de la ideea de a crea un loc viu si de a activa un spatiu ideal pozitionat in cea mai frumoasa piata a Capitalei, in sensul experimentarilor continue si multidisciplinare. La GALATECA relatia dintre privitor si creatia artistica isi va castiga intaietatea vis–a–vis de expunerea clasica si impersonala a operei de arta. Desi foarte tanara in peisajul spatiilor culturale, Galeria Galateca a reusit sa se plaseze pe harta nationala si internationala prin proiectele de design si arta contemporana inedite. Astfel a avut deja trei colaborari internationale, prima pe 8 mai intr-un eveniment unic, Hierogamie,  cu participarea a 5 parfumieri internationali,  a doua cu renumitul artist britanic Simon Henwood si a treia cu artistul romano-norvegian Timon Botez. Galateca este un proiect care alatura artisti, designeri, arhitecti, curatori si oameni de comunicare care isi propun sa dezvolte expozitii de arta aplicata, arta multimedia, un gallery shop cu totul nou pentru peisajul autohton si … experiente culturale pop-up, in care se consuma arta si companie selecta. In 2013 Galateca este galerie partenera EBienale, bienala de arta contemporana si design asociata Festivalului International de Muzica George Enescu.

Parteneri media :

 • ArtClue
 •  Hipmag
 • Senso tv
 • Modernism
 • Agentia de Carte
 • Designist
 • The Seeders Report
 • Radio Guerilla
 • Radio Romania Cultural
 • TV City
 • Absolutely Fabulous
 • Forbes
 • All Hollow

Parteneri:

Crama  Atelier M1

 

Galerie