„Interludii ” de Cornel Brad

  • 30 august – 10 octombrie
  • Deschidere duminica 30 august, intre orele 17:00-20:00

​​Cu ocazia Festivalului International George Enescu, NeoGalateca gazduieste in perioada 30 august – 10 octombrie „Interludii”, expozitia fotografica a artistului Cornel Brad, care ne introduce in culisele importantului eveniment cultural. Proiectul prezinta o selectie din cele peste 140 de imagini alb negru, dintre care 70 sunt portrete ale solistilor, dirijorilor, instrumentistilor si dansatorilor care au participat in anul  2013 la festival.

Mari artisti precum Sir Neville Marriner, Marek Janowski, Murray Perahia, Antonio Pappano, Boris Berezovski, Christian Zacharias, Ottavio Dantone, Dimitry Sitkovetsky, James Judd, Semyon Bychkov, Katia & Marielle Labeque, Vladimir Jurowsky, Alexandra Dariescu, Maxim Vengerov, Pinchas Zukerman, Vadim Repin, Boris Brovtsyn, Iosif Prunner, Fazil Say, Elisabeth Kulman, Anita Hartig, Julian Rachlin, Mariss Jansons, Lawrence Foster si Ioan Hollender sunt, printre altii, portretizati in aceasta expozitie.

Unul dintre momentele mele preferate ale fotografierii s-a petrecut intr-o mica sala de tribunal transformata ad-hoc in vestiar si sala de repetitii pentru trioul Forsyth-Zuckerman-Cheng. E un triptic in care ei deconspira emotiile viitorului concert in reverberatiile Salii Pasilor Pierduti din Palatul de Justitie.  Din cele trei ore petrecute impreuna au ramas doua minute magice, asta pot vedea si pe ceasul incadrat in fotografii. Cea mai personala fotografie este un cadou pe care Evgheny Kissin mi l-a facut ascunzandu-se in spatele degetelor cu care de obicei redescopera muzica si pe sine. E o fotografie prin care m-am regasit cumva si eu.” dezvaluie Cornel Brad.

Fotografiile, realizate cu precadere in lumina cu intensitate redusa, traducand  vizual atmosfera si timpul muzical de atunci, se regasesc si in albumul, lansat la Galateca, in iulie 2014, in colectia Iglooart, editura Igloo Media.  Prin amplitudinea si ineditul listei de personalitati portretizate, precum si prin spatiul si contextul in care a fost realizat,  catalogul este o premiera editoriala in Romania.

Titlul „Interludii” releva cititorului plasarea in timp a actului fotografic, in momentele de pauza dintre repetitiile si spectacolele artistilor, in principal in culisele salilor de spectacol. Expozitia se deschide duminica 30 august, ora 17:00. Fotografiile, in serie limitata de 10 sau 20, pot fi achizitionate de iubitorii de muzica si arta la NeoGalateca.

Cornel Brad traieste in Bucuresti. A lucrat ca librar, editor si manager de proiecte de protectia mediului, realizand in ultimii ani ca cele mai profunde pasiuni ale sale sunt fotografia, muzica si oamenii. Toate acestea au convers in 2013 prin accesul in culisele celei de-a 21-a editii a Festivalului George Enescu.  Fotografiile sale au fost publicate in Adevarul, Aspen Idea, Decat O Revista, Igloo, Observator Cultural, La Terasse si AgriPlus si se afla in colectii particulare din Austria, Belgia, Canada, Danemarca, Franta, Germania, Grecia, Marea Britanie, Italia, Romania, Rusia si SUA.