Love frames. Samples of memory Magda Pelmus

Love frames. Samples of memory
Magda Pelmus – camera de autor
Galeria de arta contemporana si design Galateca
16 mai – 13 iunie
Magda Pelmus este un artist vizual si un performer ce apartine tinerei generatii de artisti. Expozitia “Love frames. Samples of memory” deschisa in perioada 16 mai – 13 iunie la Galateca, exploreaza tema iubirii, universalitatea ei, intr-o maniera plina de ironie, din perspectiva cliseelor (“frames”) pe baza carora functionam.
“Conservam in memorie experiente si evenimente, intr-o configuratie proprie. Absorbim amintirile si facem un stoc de memorie apoi oferim mostre – mostre de iubire, mostre de viata, mostre de superstitii, radiografii ale memoriei. Exista un tipar in care ne recunoastem, un cliseu, o memorie colectiva pe care o impartaşim, o agreem si asupra careia, in genere, ne punem de acord. „Frames” sunt clisee ale scenelor romantice rupte din memoria colectiva a indragostitilor clasici, a lui Adam si Eva, veteranii indragostiti stigmatizati din cea mai veche poveste de iubire” afirma artista.
“Love frames. Samples of memory” vine in continuarea proiectului “Muzeul neintentionat/ Eroic.Accidental.Istoric.Angoasat.” prezentat in urma cu un an la Galateca, in cadrul Noptii Muzeelor si Bucharest Biennale 6 Parallel Events.

Magda Pelmus (aka Maria – Magdalena) este un artist vizual si performer, nascut in 1974 la Constanta, ce traieste si activeaza in Bucuresti. Absolventa a Universitatii de Arta “N.Grigorescu” Bucuresti, sectia pictura, devine in 2006 co-fondator la Loading Open LAB- artist run space, Bucuresti.
Lucrarile sale se afla in colectii private si de stat din tara si strainatate : Muzeul National de Arta Contemporana, Bucuresti, RO; Muzeul de Arta, Dobrich, Bulgaria; Banca Europeana de Investitii, Luxemburg; Galeria Calina, Timisoara, RO; Carrefour des Arts, Normandia, Franta, Germania, Canada, Macedonia, Coreea.
Dintre cele mai recente expozitii personale se remarca: “Muzeul neintentionat/ Eroic.Accidental.Istoric.Angoasat.”, Galeria Galateca, eveniment paralel Bucharest Biennale 6, in 2014, “Made in”, Galeria Atelier 030202, Bucuresti in 2013, “Glocal History”, live web cam performance de Noaptea Muzeelor, Loading Open LAB, Bucuresti & Muzeul de Arta Brasov, in 2010, “Betoane si Eroi”, instalatie, Galeria Calina, Timisoara, in 2009, “NO. 1 HERO”, instalatie, Galeria MORA, Bucuresti.
Expozitii de grup: “Snapshot Romania”, Contemporary Artists from Romania, Treviso, Italia in 2014, “Evolution”, Art in Public Space. Museum of 21 century, Langenlois, Austria si “TACHES / TACHES”, Saint Lo, Normandia, Franta, in 2011, “Reink B.A.L.K.A.N.” art, video, Skopje, Macedonia si Idila, galleria Atelier 030202, Bucuresti in 2009. In 2008 participa la a III-a Bienala Internationala de Arta Contemporana Bucuresti BB3 – “Being Here. Mapping the Contemporary; Safe Mapping AKA They are Watching!” multimedia, Bucuresti.

Catalog expozitie