Povesti in imagini

Incepem sa ne insiduam in spatiul cultural romanesc. Pentru prima expozitie, am ales Muzeul Benzii Desenate, sau el ne-a ales pe noi! Si asta pentru ca, intr-o discutie cu Alexandru Ciubotariu, curatorul expozitiei si fondatorul Muzeului cu pricina, am ajuns de la Nichita Stanescu la benzile desenate!

Pesemne Sandu Florea (un artist grafic de formatie arhitect, si singurul roman care a reusit sa devina unul dintre cei mai importanti inker-i de la Marvel si DC Comics) lucrase la o carte care ilustreaza poezii de Nichita Stanescu. Muzeul Benzii Desenate a editat-o sub forma unei carti obiect, in 80 de exemplare pretioase, inseriate dupa tirajul original de litografie.

La Alexandru Ciubotariu, alias Pisica Patrata, am ajuns via arhitectul Attila Kim. Apelase la el pentru un minunant proiect de amenajare interioara a unui spatiu pentru Carturesti. Se poate spune, deci, ca tot cartea ne-a adus impreuna. Alexandru este un artist care abordeaza ilustratie, pictura, street art, dar si alte forme de grafica. BD-urile sale au fost traduse si Galateca este curator dar si artist expus in „Povesti in imagini, benzi desenate, comicsuri” .

Pagina EXPOZITIE reprezinta viziunea sa online a acestui proiect, foarte pe scurt. Restul, foarte pe larg si foarte nou, in galerie. De altfel la fiece noua expozitie, pagina cu acelasi nume va avea un alt design, creat de curatorul proiectului, iara nu de echipa Galateca. Asa ne place noua si, speram, si vizitatorilor.