The Smell of Red / Erin Manning

The Smell of Red / Erin Manning

16 mai 2018

Artist Talk: miercuri, 16 mai , ora 18:00
Vernisaj: The Smell of Red: miercuri, 16 mai, ora 19:00

Cum afectează mirosul de roşu calitatea experienţei noastre?

In ţesut manual. 50 kg de paprika.

5 mordanţi: crom, fier, carbonat de sodiu, alaun, cupru.

5 ingrediente adiţionale: rubarbă, rodie, ceapă roşie, roibă, şofran.

Galeria Galateca propune, miercuri 16 mai, un proiect sinestezic, o combinaţie de mişcare, spaţiu, miros şi culoare. Proiectele de artă curente ale artistei Erin Manning se concentrează pe conceptul de gest minor în relaţie cu mişcarea şi culoarea.

Miercuri 16 mai Galateca propune o dublă întâlnire cu  Erin Manning, Artist Talk, începând cu ora 18:00 si vernisaj de la 19:00.

Erin Manning, originară din Canada,  deţine o catedră de cercetare în artă relaţională şi filosofie la Facultatea de Arte a Universităţii Concordia din Montreal, Canada. Ea este directoarea SenseLab (www.senselab.ca), un laborator care explorează intersecţiile dintre practica artistică şi filosofie prin intermediul corpului în mişcare. Proiectele sale de artă curente se concentrează pe conceptul de gest minor în relaţie cu mişcarea şi culoarea. Printre publicaţiile cele mai importante se numără Always More Than One: Individuation’s Dance (Duke UP, 2013), Relationscapes: Movement, Art, Philosophy (Cambridge, Mass.: MIT Press, 2009) şi, împreună cu Brian Massumi, Thought in the Act: Passages in the Ecology of Experience (Minnesota UP, 2014) şi The Minor Gesture (Duke UP, 2016).

Detalii expozitie »