TIPOGRAFICA @ GALATECA

16 iulie – 3 august 2014

Expozitie de design tipografic

Galeria de arta contemporana si design Galateca

In perioada 16 iulie – 3 august, la galeria Galateca va avea loc expozitia Tipografica, un proiect realizat in colaborare cu Universitatea Nationala de Arte din Bucuresti si care cuprinde o selectie de lucrari realizate de studentii anilor I si II de studiu, dar si lucrari de licenta sau dizertatie din perioada 2007-2014. Vernisajul expozitiei de design tipografic, va avea loc miercuri, 16 iulie incepand cu orele 19.00.

Expozitia porneste de la ideea cain designul grafic rolul literei este esential. Este prima cale de comunicare scrisa, literele fiind forme ce pot exprima ritmuri, expresivitati, gesturi spontane. Ele amintesc de cateva stiluri ale artelor decorative, fac trimitere (uneori) la scena social politica, la societatea consumerista, eleganta, prost gust sau chiar la un viitor pe care incercam sa-l prefiguram, cu mai multa sau mai putina imaginatie.

Proiectul prezinta o selectie de 70 de lucrari realizate in perioada 2007-2014 de studentii anilor I si II, dar si cateva proiecte de licenta sau dizertatie, din care majoritatea sunt lucrari de design tipografic (tipodesign) produse in cadrul disciplinei comunicare vizuala, design grafic, din cadrul departamentului Design, FADD, a Universitatii Nationale de Arte din Bucuresti, sub indrumarea Conf. Univ. Dr. Dinu Dumbravician si Asistent Univ. Drd. Radu Matei Manelici.

Manifestarea face parte din seria evenimentelor prilejuite de aniversarea a 150 de ani de la fondarea UNARTE​ si care se vor desfasura pe parcursul intregului an​.​

Galateca gazduieste pentru a doua oara un proiect UNARTE, primul fiind SELENIT, un act de creatie colaborativa si integrativa, coordonat de lectorul univ. Ioana Sanda Avram, ce a cuprins o lansare de stare si un proiect de design seriabil.

Prin aceste actiuni Galeria de arta si design contemporan Galateca promoveaza tinerii designeri romani, facilitand intalnirea dintre acestia si publicul larg, manifestandu-si astfel deschiderea catre proiecte inovative.

Galerie

Credit foto: Adrian Mihaiu