Work in progress – Anuala de arta pentru copii

Afis Work in progress-2Intre 1 si 9 aprilie Galateca organizeaza expozitia – proiect Anuala de arta pentru copii “Work in progress”, un proiect initiat de Avenor College si sustinut de Institutul de Management si Dezvoltare Durabila in parteneriat cu galeria. Acest proiect se afla deja la a III-a editie si continua conceptul creat de artista Angela Bontas, coordonatoarea primelor doua editii.

Aflata la a treia editie, expozitia anuala de arte plastice pentru copii “Work in progress” isi propune sa expuna, intre 1 si 9 aprilie, lucrarile celor mai talentati  scolari si prescolari din gradinitele si scolile participante la proiect.  Lucrarile vor fi inspirate din basmele romanesti si vor fi selectate de un juriu format din trei artisti plastici si un reprezentant al galeriei.
Din cele 250 de lucrari expuse, doar 100 vor fi selectionate pentru catalogul “Work in progress: Basme romanesti ilustrate de copii” , iar 50 vor fi inramate si donate pentru infrumusetarea unor spatii publice.
Pe parcursul expozitiei copii vor putea participa la  ateliere de arhitectura organizate de Asociatia De-a Arhitectura si un atelier dedicat atat parintilor cat si copiilor.
Proiectul – expozitie doreste sa ofere sansa recunoasterii talentului si muncii acestor copii, considerand ca valorizarea fiecaruia, tratarea lui ca persoana unica, reprezinta un mijloc care sprijina si intareste ideea ca invatarea, sub toate formele, este mult mai eficient organizata, tocmai cultivand diversitatea copiilor. Galateca isi doreste sa se implice activ in sustinerea copiilor talentati si mai ales in facilitarea accesului celor mici la cultura, pe parcursul acestui an urmand sa se desfasoare diferite actiuni in acest sens.
Marti, 1 aprilie, ora 18:00 – Vernisajul Anualei de arta „Work in progress
Vineri, 4 aprilie, ora 14:00 – Atelier „De-a arhitectura  – Strada animalelor”
Sambata, 5 aprilie, ora 10:30 – Atelier de colaj pentru parinti si copii – Basme romanesti
Luni, 7 aprilie, ora 10:00 – Atelier „De-a arhitectura – Strada animalelor”
Miercuri, 9 aprilie, ora 18:00 – Finisajul Anualei de arta „Work in progress
Detalii expozitie »