Arta botanica si design inspirat din lumea plantelor

Artă botanică și design inspirat din lumea plantelor

RSBA&Friends

Primul eveniment dedicat artei botanice și designului inspirat din lumea plantelor, organizat de Societatea Română a Artiștilor Botanici (RSAB), este un bun prilej pentru publicul pasionat de acest tip de artă, mai puțin promovat în spațiul public, dar și pentru cei care apreciază designul contemporan, să cunoască o parte din artiștii botanici și designerii români inspirați de acest subiect.

Expoziția desfășurată în perioada 18 septembrie – 10 octombrie, este cu vânzare și cuprinde lucrările a 11 artiști și mărci de design, după cum urmează: Diana Cojocaru, Ștefania Catiu, Alexandra Radu, Irina Neacșu, Andra Lupu,Anita Walit Sachs, Glom, Decartis, Utopic Art, Cup&Candle și Contemporia. 

Proiectul face parte din parteneriatul galeriei Galateca cu RSAB, cu scopul de a asigura o prezență continuă și în exclusivitate a lucrărilor membrilor asociației în cadrul NeoGalateca gallery shop.

RSAB a fost fondată în noiembrie 2018 la inițiativa Irinei Neacșu, designer și artist botanic, cu scopul promovării și susținerii artei botanice în România. Societatea răspunde interesului crescând pentru acest gen și intenționează construirea unui cadru dinamic, în care cei pasionați pot învăța și intra în contact cu o comunitate internațională de artiști botanici – de exemplu prin cursuri cu artiști consacrați, competiții,expoziții și publicații de specialitate.