#BMWPhotoCamp. Ediția 3

21-30 septembrie 2023

Adrian Cobzaşu, Ramona Copil, Ciprian Mihai, Bogdan Paraschiv, Dragoş Savu şi Andrei Toboşaru

Galeria Galateca găzduiește, în perioada 21-30 septembrie, a treia ediție #BMWPhotoCamp, o selecție de peste treizeci de lucrări realizate de către cei șase fotografi implicaţi în proiect: Adrian Cobzaşu, Ramona Copil, Ciprian Mihai, Bogdan Paraschiv, Dragoş Savu şi Andrei Toboşaru.

.Continuând tradiţia unor serii de evenimente de fotografie organizate în ultimii ani de BMW România, #BMWPhotoCamp. Ediția 3 a marcat o evoluţie importantă – pentru prima oară evenimentul s-a desfăşurat în afara României, în Lisabona, cu sprijinul BMW Portugalia.

Prin #BMWPhotoCamp, BMW România îşi doreşte să aducă în prim-plan fotografii auto şi munca lor.

„De fiecare dată ne propunem să creăm un context care să încurajeze creativitatea şi exprimarea liberă. Suntem foarte fericiţi că am reuşit, cu ajutorul partenerilor noştri, să organizăm pentru prima dată o ediţie #BMWPhotoCamp în afara României. A treia ediţie marchează astfel un nou pas înante după ce anul trecut am fost pentru prima dată prezenţi cu proiectul într-o galerie de artă. Mai mult, începem să avem o vizibilitate internaţională tot mai consistentă prin menţiuni extinse pe conturile social media BMW de pe mai multe continente, dar şi o serie de articole de presă. În numai trei ani, #BMWPhotoCamp a devenit un brand puternic”, explică Alexandru Şeremet, Corporate Communication Manager BMW Group România.

România are o tradiţie bogată a fotografiei auto, cu un prim nucleu format la finalul anilor ’90 prin proiectul Freelancer, iniţiat de unul dintre pionierii în domeniu, Dan Beşliu. În 2023 au răspuns invitaţiei şase profesionişti care au un istoric bogat de colaborare cu industria şi presa auto, unii având începuturile în carieră chiar cu „Freelancer”. Fiecare dintre aceştia are un stil de lucru şi o viziune personală bine definită, formate puternic pe baza unei experienţe valoroase.

„Este o mare onoare să îi avem alături de noi pe unii din cei mai buni fotografi de auto din România. Portugalia a fost o şansă frumoasă, locurile sunt minunate şi ofertante, dar nu a fost o excursie relaxată. Cei şase au fotografiat cu o implicare extraordinară, s-a dormit foarte puţin, aproape deloc. A fost o căutare şi un efort continuu pentru a obţine rezultate valoroase în numai câteva zile. Ce nu se vede în fotografiile frumoase este munca şi pasiunea din spate ale celor şase şi ale echipei mici care i-a susţinut. În final sunt fascinat şi încântat de rezultat pentru că ne oferă şansa unică să vedem aceleaşi obiecte din perspective minunate, dar atât de diferite”, a completat Alex Şeremet

În cadrul expoziției sunt prezentate rezultatele #BMWPhotoCamp , o selecție din cele şase seturi de fotografii diferite şi personale, care valorifică libertatea de expresie pe care proiectul  o oferă.

Canon România s-a alăturat proiectului BMW Photo Camp cu remarcabila gamă EOS R, totul pentru ca „Imposibilul să devină posibil”. Canon EOS R5, EOS R7 și EOS R6 Mark II au făcut parte din aventura BMW România, al cărei punct de pornire a fost Lisabona, împreună cu cei şase fotografi auto şi modele BMW.

„Suntem onorați să contribuim la această experiență ce susține fotografii din industria auto și pune în valoare potențialul artistic al acestui domeniu, în egală măsură creativ și inovativ”, a declarat Petronius Secăreanu, director general Canon România.

Wizz Air este singura linie aeriană care operează zboruri directe între Bucureşti şi Lisabona, câte trei pe săptămână. Wizz Air a susţinut deplasarea echipei în Portugalia.

Parteneri media: modernism.roBiz, Agenția C’Artedreamingof.netKreatoria, Propagarta, Aici a stat, Radio România Cultural Cultural, Metropola TV

Susținut de AQUA Carpatica, Domeniile Sâmburești

www.galateca.ro / www.facebook.com/GalerieGalateca/ www.instagram.com/galateca/